Robert Kaliňák a Peter KažimírTASR
StoryEditor

SNS sa postaví za Kaliňáka. Kollárov poslanec hovorí aj o odvolávaní Kažimíra

05.06.2016, 13:59
Autor:
TASRTASR

Slovenská národná strana bude za zotrvanie Roberta Kaliňáka na poste ministra vnútra, zmeniť to môžu iba nové informácie v kauze Bašternák. Uviedol to poslanec Národnej rady SR za SNS Jaroslav Paška to v diskusnej relácii televízie TA3 V politike v súvislosti s pokusom opozície odvolať Kaliňáka za prípad Bašternák na mimoriadnom zasadnutí parlamentu.

Paška spochybnil určenie Kaliňáka ako vinníka celej situácie. „Ja osobne to vnímam ako problém Daňového úradu, ktorý mal záležitosť okolo daňových vratiek riešiť. Z tohto pohľadu hodiť problém na ministra Kaliňáka, tak ako je to popísané, nie je možné,“ povedal.

Upozornil tiež, že návrh na odvolávanie prichádza vo veľmi nevhodnom čase. "Nejde o novú záležitosť, prešlo päť až šesť rokov, aby si predkladatelia návrhu túto vec z hľadiska fungovania ministerstva vnútra všimli," upozornil.

"Teraz sa chystáme na predsedníctvo v Rade Európskej únie, správy o tom, že sa tu bude odvolávať minister, poškodia meno Slovenska,“ zdôraznil.

Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA) považuje kritiku termínu návrhu na odvolanie za scestnú. "Nie je problém, že sa to deje teraz, nie je problém, kedy s to predkladá, problém je, že premiér býva v byte daňového podvodníka a minister vnútra jednoducho pri vyšetrovaní zlyhal," povedal Viskupič a zdôraznil, že na túto vec je potrebné poukázať aj politicky.

Ako zareagujú poslanci Sme rodina-Boris Kollár, je podľa poslanca Milana Krajniaka ešte otvorené. Sám súhlasí s Paškovým názorom o zodpovednosti daňových úradov. "Nie je celkom zrejmé, či by nemal byť odvolávaný skôr minister financií," povedal Krajniak. Dodal, že na branobezpečnostnom výbore parlamentu chce položiť niekoľko zásadných otázok a na základe odpovedí sa rozhodne, či je zodpovednosť na ministerstve vnútra alebo ministerstve financií.

01 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 02 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 03 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany 04 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 05 - Modified: 2024-03-31 08:13:17 - Feat.: - Title: V Turecku sa hlasuje v miestnych voľbách, kľúčový je súboj o vedenie Istanbulu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 15:48