HNtelevízia
StoryEditor

Protest v Bratislave: Poslanca Mareka Kotlebu prepustili, dnes demonštruje minimum ľudí

06.08.2021, 08:56
Autor:
redred
V Bratislave sa dnes koná ďalší protest.

Zmeny dnes nenastali

Bratislavskí policajti aj v piatok monitorujú situáciu s protestnými zhromaždeniami v centre mesta. "Prípady narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti sme doposiaľ nezaznamenali," uviedla na sociálnej sieti štátna polícia o situácii na Hodžovom námestí.

Žiadne vynútené zmeny v súvislosti s protestami nemusel v premávke MHD robiť ani Dopravný podnik Bratislava, potvrdil to hovorca Martin Chlebovec.

Podľa predpoludňajšieho on-line prenosu z Hodžovho námestia v okolí improvizovanej tribúny postávalo, prípadne sedelo niekoľko ľudí, chodci cez námestie voľne prechádzali. Priamo na mieste boli aj príslušníci bratislavskej mestskej polície.

Mareka Kotlebu prepustili

Poslanca Národnej rady SR Mareka Kotlebu (ĽSNS) a ďalšie dve osoby polícia po štvrtkovom (5. 8.) proteste na Hodžovom námestí v Bratislave vypočula a prepustila na slobodu. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Osoby, ktoré boli v priebehu včerajšieho verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí obmedzené na osobnej slobode a predvedené na policajné oddelenie, boli po vypočutí prepustené na slobodu," uviedol Szeiff.

Na Hodžovom námestí a na Námestí slobody v Bratislave sa vo štvrtok protestovalo proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej i médiám.

Došlo i k niekoľkominútovým blokáciam ciest pri Hodžovom námestí i pri Námestí slobody. Chvíľu blokovalo Panónsku cestu 12 áut. Polícii sa podarilo v krátkom čase zakročiť a dlhším blokáciam zabrániť.

Zábery z včerajšieho protestu si môžete potrieť tu: 

​Záujem protestujúcich poznačilo aj nepriaznivé počasie, počas takmer celého dňa husto pršalo. 

Protest v Bratislave 12:27 Bratislavskí policajti aj v piatok monitorujú situáciu s protestnými zhromaždeniami v centre mesta. "Prípady narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti sme doposiaľ nezaznamenali," uviedla na sociálnej sieti štátna polícia o situácii na Hodžovom námestí. 10:35 Poslanca Národnej rady Mareka Kotlebu (ĽSNS) a ďalšie dve osoby polícia po štvrtkovom proteste na Hodžovom námestí v Bratislave vypočula a prepustila na slobodu. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. "Osoby, ktoré boli v priebehu včerajšieho verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí obmedzené na osobnej slobode a predvedené na policajné oddelenie, boli po vypočutí prepustené na slobodu," uviedol Szeiff. 09:37 Na proteste pred Prezidentským palácom je minimum ľudí. Organizátori neočakávajú veľkú účasť v dopoludňajších hodinách. Predpokladajú, že sa možno zastavia ľudia po práci. 09:01 Účasť je zatiaľ minimálna

Zdroj: HN

01 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 02 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:04