SaS - Sulík, Galko, MihálTASR/Štefan Puškáš
StoryEditor

Galko skritizoval kolegu zo SaS. Výsmešný Blaha spustil salvy smiechu

03.05.2016, 12:29
Autor:
chocho
Mihál vyzval Sulíka na súboj o post predsedu SaS, Galkovi sa však viaceré jeho kroky nepáčia. Blaha to s iróniou jemu vlastnou štipľavo okomentoval.

"To, že Richard Sulík tie voľby drvivo vyhrá, je isté, ako olovená rúra," napísal včera v statuse na Facebooku poslanec SaS Ľubomír Galko. Komentoval tým fakt, že sa v jeho strane schyľuje k súboju o post predsedu. Od počiatkov strany v roku 2009 až dodnes ním je Richard Sulík. Jeho vyzývateľom je podpredseda strany Jozef Mihál.

Galko v statuse Mihála skritizoval, pretože podľa neho nezačal svoju kandidatúru "šťastne". Poslanec Smeru Ľuboš Blaha sa SaS kvôli tomu vysmieva.

"Kritizovať verejne predsedu je populárne a sexi"

Galkovi sa nepáči spôsob, akým Mihál oznámil svoju kandidatúru. Nepovažuje za správne ju Sulíkovi oznamovať mailom večer pred kongresom a podpredsedom strany vôbec.

Nevôľu vyjadril Galko aj nad Mihálovou kritikou Sulíka za jeho vzdanie sa mandátu v slovenskom parlamente a odchod do Bruselu. Galko tvrdí, že takýto postup v prípade, že SaS nebude vo vláde, bol v strane bez námietok preddohodnutý.

Vecí, v ktorých Galko s Mihálom nesúhlasí, je vraj viac. "Kritizovať verejne predsedu (vedenie) a vyhraňovať sa je populárne a sexi," tvrdí Galko a dodáva, že "nie vždy sú táto kritika a vyhraňovanie sa aj korektné."

Na Galka reagoval ironickým statusom na sociálnej sieti Blaha. Galka v ňom nazval "podržťaška Sulíka", ktorý sa podľa Blahu pustil do Mihála iba preto, že si dovolil kandidovať. 

Blahova salva smiechu

Mihál je podľa Blahu pravicový liberál, Sulík je xenofóbny populista a Galko je čistá krajná pravica. "A Galko sa bojí, že Mihál posunie SaS - chyťte sa niečoho - doľava! Mihál! Doľava! Salvy smiechu," píše Blaha.

Slovenský liberalizmus je podľa Blahu nekončiaci zdroj zábavy. Sulík, Mihál a Galko majú spoločné len to, že nemajú nič spoločné s európskym progresívnym liberalizmom, tvrdí poslanec Smeru.

„Konkurencia je prospešná vec,“ povedal podpredseda strany SaS Jozef Mihál na kongrese strany konajúcom sa 23. apríla tohto roku a oznámil, že budúci rok sa bude uchádzať o post predsedu. Tam by chcel vystriedať súčasného predsedu Richarda Sulíka, ktorý bude kandidovať tiež.

Liberáli si volia predsedu každé štyri roky. Pri poslednej voľbe v roku 2013 však došlo k rozkolu v strane, čo napokon skončilo odchodom jej piatich čelných predstaviteľov.

Proti súčasnému predsedovi sa pred tromi rokmi postavil Jozef Kollár, no neuspel. Spolu s ním odišli zo strany aj Juraj Miškov, Daniel Krajcer, Martin Chren a Juraj Droba. Posledný z nich sa do strany neskôr vrátil a dnes pôsobí ako poslanec liberálov. Ostatní štyria založili stranu Skok, no so ziskom 0,83 percenta v marcových parlamentných voľbách zostali ďaleko pred bránami parlamentu.

Pozrite si aj rozhovor s Jozefom Mihálom v HNtelevízii o jeho kandidatúre na predsedu SaS:

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:53