StoryEditor

Očkovať bez prihlásenia sa už môžete aj v nemocniciach. Pozrite si prehľad termínov

02.08.2021, 12:24
Autor:
redred
Ministerstvo zdravotníctva spustilo očkovanie bez registrácie už aj v nemocniciach.

Ministerstvo zdravotníctva informovalo, že bez registrácie sa dá zaočkovať proti covidu už aj v nemocniciach. Rezort dodáva, že očkovanie je najúčinnejším nástrojom proti ochoreniu Covid-19 a štát ho každému záujemcovi poskytuje bezplatne.

​"Pokračuje očkovanie ľudí, ktorí sa zaregistrovali cez formulár, rozbehlo sa očkovanie v ambulanciách a v regiónoch očkujú výjazdové tímy. Ďalšou z možností je nechať sa zaočkovať bez termínu. Od dnes tak možno urobiť aj vo vybraných nemocniciach. Zdravotnícke zariadenia si vyčlenili na takéto očkovanie vybrané časy. Záujemcovia si so sebou musia priniesť len preukaz totožnosti a preukaz poistenca," informuje ministerstvo.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 269 475, za predchádzajúci deň pribudlo 1 855 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 995 247 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 5 836 ľudí.

Ministerstvo zdravotníctva

Ministerstvo zdravotníctva

​Nemocnice počas nasledujúcich siedmich dní očkujú vakcínami Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikevax (Moderna). V Bratislavskom kraji sa môžu dospelí nechať zaočkovať v Onkologickom ústave sv. Alžbety, v Trnavskom zas vo Fakultnej nemocnici Trnava - Starý areál.

V Banskobystrickom kraji túto možnosť ponúka Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Nemocnica s poliklinikou Brezno a Veľkokapacitné očkovacie centrum Zvolen Doprastav - Jedáleň. V Nitrianskom kraji je očkovanie možné vo Fakultnej nemocnici Nitra, Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky, Veľkokapacitnom očkovacom centre Nové Zámky a vo Svete zdravia Nemocnica Topoľčany.

Dospelí záujemcovia zo Žilinského kraja sa môžu dať vakcinovať v Kysuckej nemocnici s poliklinikou Čadca, Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ladislava Nádaši Jégého Dolný Kubín, v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš, Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok a vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina.

V Trenčianskom kraji je možné sa dať zaočkovať v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Poliklinike Dubnica nad Váhom, Nemocnici na okraji mesta v Partizánskom, Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica, Fakultnej nemocnici Trenčín a v Poliklinike Juh Trenčín.

Očkovanie je možné aj v Košickom kraji. Ponúka ho Nemocnica AGEL Košice-Šaca, Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice a Nemocnica AGEL Krompachy. Vakcináciu vo vybraných časoch bez registrácie umožňuje v Prešovskom kraji Nemocnica AGEL Kežmarok, Nemocnica AGEL Levoča, Nemocnica Poprad, všeobecná nemocnica, Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana Prešov, Nemocnica Snina a Ľubovnianska nemocnica. 

01 - Modified: 2024-04-12 14:52:28 - Feat.: - Title: V ohrození sú nemocnice aj trať na východe. Kmec tvrdí, že otázky o zrušenej špeciálnej prokuratúre zodpovie 02 - Modified: 2024-04-16 06:59:38 - Feat.: - Title: ANS sa dohodla na pokračovaní zmlúv aj s VšZP a Dôverou 03 - Modified: 2024-03-14 06:08:33 - Feat.: - Title: Záškrt po dekádach zabíja, čierneho kašľu pribúda. Antivaxeri sú ako sekta, tvrdí pediatrička 04 - Modified: 2024-03-18 15:18:39 - Feat.: - Title: NKÚ zhodnotil ako kraje zvládli transformáciu nemocníc + reakcie z krajov 05 - Modified: 2024-03-13 08:34:26 - Feat.: - Title: Ani Bory, ani Banská Bystrica. V rebríčku je prvá nemocnica zo severu, pacienti ich oceňujú ako hotel
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:40