Richard Sulík a Ľuboš BlahaTASR/koláž HN
StoryEditor

Blaha sa kvôli Ficovi ostro pustil do Sulíka: Nedorástol ani na predsedu JRD v Cíferi

26.04.2016, 14:50
Autor:
chocho
Poslanec Smeru Blaha je v posledných dňoch vo forme a okrem šéfa liberálov tvrdo okomentoval aj ďalšieho opozičného lídra.

Šéf SaS Richard Sulík je "xenofóbny, neoliberálny buran" a "nedorástol ani na predsedu JRD v Cíferi". Aspoň to o ňom tvrdí poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Blaha je však v súčasnosti vo forme a Sulík nieje jediným opozičným lídrom, ktorému za posledné dni naložil.

Sulík si tento útok od Blahu zlízol kvôli komentáru v HN, v ktorom premiérovi a šéfovi Smeru Robertovi Ficovi odkazuje, že jeho momentálne zdravotné problémy sú výbornou príležitosťou na odchod.   

Ďalší opozičný líder, ktorému Blaha adresoval ostré slová, je šéf OĽaNO Igor Matovič. Ten porovnával obete fašizmu a obete komunizmu a následne prízvukoval, aby hon na jedných nerehabilitoval druhých. Tieto Matovičove tvrdenia Blaha tvrdo skritizoval.

Blaha o Sulíkovi: Jednoducho sa pomiatol

"Premiér má bajpas, rehabilitácia potrvá mesiace a predpokladám, že spomedzi mnohých otázok, nad ktorými sa človek ležiaci na nemocničnom lôžku a ktorý už mohol byť na druhom svete, zamýšľa, znie jedna takto nejako: `Sakra, na čo sú mi všetky tie peniaze, keď budem mŕtvy?`" Tieto slová odkázal premiérovi Robertovi Ficovi v pravidelnom komentári pre HN Sulík.

Blaha na to dnes reagoval statusom na Facebooku. Sulík sa podľa neho po voľbách, ktoré "prehral", zbláznil. Ďalej vymenoval sériu krokov Sulíka, ktoré považuje za nešťastné. Čerešničkou na torte sú podľa Blahu Sulíkove "primitívne útoky voči Robertovi Ficovi" v čase, keď sa lieči v nemocnici po operácii srdca. "Ten človek sa jednoducho pomiatol," dodáva poslanec Smeru.

Slovensko bude podľa Blahu potrebovať božiu ochranu, ak by bol "tento xenofóbny, neoliberálny buran" raz premiérom. "Zatiaľ nedorástol ani na predsedu JRD v Cíferi a je to s ním čím ďalej, tým horšie... Riško, pusti ten balónik, už sa iba strápňuješ," uzavrel Blaha.

Blaha o Matovičovi: Parlamentný gašparko

Matovič včera v statuse na sociálnej sieti porovnával počty obetí fašizmu a komunizmu. Fašizmus ich má podľa neho na svedomí 20 až 50 miliónov, komunizmus 80 až 100 miliónov. Spravil to vraj len preto, aby hon na jedných nerehabilitoval "inú perverznú diktatúru", vysvetlil. "P.S. Pozdravujem, súdruh Blaha," dodal na záver.

Blaha včera večer tvrdo skritizoval Matovičove slová v statuse na sociálnej sieti. Igorko, ako v ňom Matoviča nazýva, je podľa Blahu "parlamentný gašparko". Porovnávanie obetí totalít považuje Blaha za relativizovanie obetí nacizmu v "mene primitívneho antikomunizmu".

Blaha nechápe, prečo túto výčitku adresoval Matovič jemu, pretože on vraj stalinizmus vždy tvrdo odsudzoval. Šéf obyčajných podľa Blahu takto znevažuje Alexandra Dubčeka, ktorého označil za velikána našich dejín a za komunistu, na ktorého môžeme byť na Slovensku všetci hrdí. Čo vraj nie je prípad "úlisných trnavských podvodníčkov typu Matovič".

Poslanec Smeru tvrdí, že Slovensko dnes potrebuje jednotu v boji proti fašizmu a nie jeho zľahčovanie "hlúpymi rečami" Matoviča. "Nuž, ale čo čakať od Kotlebovho dvorného šaša," pýta sa na záver statusu Blaha.

Pozrite si top výroky duelu Richarda Sulíka s Ľubošom Blahom v HN televízii:

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:29