StoryEditor

Päť vecí, ktoré by ste mali vedieť o Ficovom náhlom ochorení

16.04.2016, 00:00
Premiér Robert Fico leží od štvrtka v nemocnici kvôli akútnemu koronárnemu syndrómu. V Národnom ústave srdcovo cievnych ochorení by mal zostať na pozorovaní aj cez víkend.

1. Náhly príchod
Premiérovi Robertovi Ficovi sa vo štvrtok ráno náhle zhoršil zdravotný stav a prišiel do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Podstúpil kardiologické vyšetrenia a čakalo sa, čo bude ďalej. Počas dňa prišli informácie od hovorkyne nemocnice Dobroslavy Krajačičovej, že premiér zostane v nemocnici až do piatkového rána.

2. Víkend v nemocnici
Všetko sa zmenilo piatok ráno, keď mal krátky brífing ošetrujúci lekár Vasiľ Hricák. „Pán premiér je na pozorovaní, to znamená, že ho pozorujeme. V sobotu alebo v nedeľu rozhodneme, čo bude ďalej,“ vyhlásil lekár. Hovorkyňa NÚSCH skonštatovala, že zatiaľ teda zostáva v nemocnici. Dodala, že rodina premiéra si neželá poskytovať žiadne informácie.

3. Dohady o infarkte
Od začiatku vstupu Fica do nemocnice sa začalo špekulovať, čo sa premiérovi stalo. Zo začiatku sa hovorilo o náhlej bolesti a tlaku v hrudníku a o probléme s cievami. Neskôr podľa informácií portálu topky.sk a denníka N prenikli zistenia, že premiér má akútny koronárny syndróm. Špekulácie o možno miernom infarkte však stále neutíchli. 

4. Čo môže nastať ďalej
Otázne teraz zostáva, čo bude ďalej. Premiér Robert Fico už vo štvrtok zrušil pracovnú cestu do Česka, kde sa mal stretnúť s premiérom Bohuslavom Sobotkom a prezidentom Milošom Zemanom. Následne na druhý deň musel zrušiť aj vystúpenie na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii Globsec, ktorá sa koná v Bratislave. V pondelok má Robert Fico vystúpiť od 13.00 hod. v parlamente, kedy bude žiadať o dôveru vlády a bude sa schvaľovať programové vyhlásenie. V prípade zdravotnej indispozície premiéra ho môže zastúpiť podpredseda vlády a zastávať jeho pozíciu.

5. Dlhodobé zdravotné problémy
Toto nie je prvý prípad, kedy premiéra trápia zdravotné problémy. V minulosti  už viackrát zrušil pracovnú cestu do zahraničia, napríklad do Južnej Ameriky či Luxemburska. Vtedy mala byť za jeho ťažkosťami chrípka. Pred zhruba šiestimi rokmi mal Fico problémy s krčnou chrbticou, kvôli ktorým takisto zrušil program.

01 - Modified: 2024-04-23 15:31:30 - Feat.: - Title: Epidémia ohrozuje aj nás. Prípady čierneho kašľa pribúdajú, môže byť smrteľný, tvrdí detská pneumologička 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 06:41