TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Progresívci organizujú manifestáciu pre zaočkovaných, na mieste bude aj mobilná vakcinačná jednotka

26.07.2021, 15:01
Autor:
TASRTASRmahomaho
Organizátori považujú za absurdné, že opoziční politici spochybňujú očkovanie a burcujú proti nemu ľudí. 

Mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko organizuje verejnú manifestáciu pre zaočkovaných.

Udalosť, ktorá sa bude konať v piatok v Bratislave, má názov "Za očkované Slovensko". 

​Progresívci reagujú na víkendové protesty proti opatreniam pred parlamentom. 

Vystúpia aj odborníci

"Po nedôstojných protestoch proti výhodám pre očkovaných sme sa rozhodli ukázať, že na Slovensku žije aj množstvo zodpovedných ľudí, ktorí si uvedomujú dôležitosť očkovania a fakt, že dosiahnutie kolektívnej imunity je jedinou cestou k návratu do normálneho života," píšu organizátori na sociálnej sieti. 

Na manifestácii majú okrem predstaviteľov PS vystúpiť aj imunológovia a epidemiológovia. Na mieste má byť aj mobilná očkovacia jednotka. 

Organizátori považujú za absurdné, že opoziční politici spochybňujú očkovanie a burcujú proti nemu ľudí. 

"Príde nám totiž skutočne nefér, že 40 percent populácie znieslo aj prirodzené obavy, niektorí aj riziká, a podstúpili vakcináciu. No miesto toho, aby sa smeli vrátiť do normálneho života, sa stávajú štvanci a vyčíta sa im akési diskriminačné privilegovanie," uviedla na sociálnej sieti predsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová. 

Protesty pred parlamentom

Pred parlamentom od piatka rána protestovali stovky ľudí proti opatreniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu a proti novele, podľa ktorej by sa malo pri tvorbe opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz, a teda tých, ktorí sú zaočkovaní či negatívne testovaní.

Najväčšia účasť demonštrantov bola počas piatka a soboty. V nedeľu protestovalo niekoľko desiatok ľudí a v pondelok bola pred parlamentom už len malá skupina demonštrantov.

Začiatok protestu v piatok ráno sprevádzali potýčky protestujúcich s políciou či novinármi.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 03 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 04 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu 05 - Modified: 2024-04-11 11:49:38 - Feat.: - Title: Progresívne Slovensko navrhuje zdieľanie dôchodkových práv a úpravu vymeriavacieho základu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 05:49