Richard SulíkHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Slovenskí politici sa pohádali na Facebooku: Nenávidíš Sulíka, lebo ťa nevzal na kandidátku

07.04.2016, 19:40
Autor:
chocho
Miškov a Chren zo Skoku obvinili Sulíka, že sa stretával s Kotlebom. Šéf liberálov aj Kotleba potvrdili jedno stretnutie.

"Ďuro ty si sa fakt zasekol v roku 2013? Nechceš si nájsť niečo rozumnejšie a užitočnejšie na robotu?" Takto komentoval facebookový status šéfa strany Skok Juraja Miškova poslanec strany Sloboda a solidarita (SaS) Juraj Droba.

Droba reagoval na status Miškova s nadpisom "Ako Sulík legitimizuje Kotlebu", v ktorom kritizuje šéfa liberálov Richarda Sulíka. Ten totiž napísal blog, kde hodnotí predvolebný program Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS). 

"Nenávidím Sulíka, lebo ma nevzal na kandidátku"

"Kotlebov program nie je fašistický, ani nacistický," cituje Miškov Sulíkov blog. "Z čoho má asi vyplývať, že kotlebovci nie sú fašisti ani nacisti," dodáva. Následne Miškov pripomenul to, že sa Sulík mal v minulosti podľa tvrdenia šéfa Skoku pravidelne stretávať so šéfom ĽS NS Marianom Kotlebom. Sulík aj Kotleba potvrdili iba jedno stretnutie.

Miškov status ukončil úvahou. "A tak premýšľam nad tým, prečo vlastne nemohla vzniknúť vládna koalícia z liberálov, ktorí v skutočnosti nie sú liberálmi, a náckov, ktorí údajne nie sú náckami?"

Na Drobov dotaz spomínaný v úvode odpovedal Miškov otázkou, či je guru (Richard Sulík) nedotknuteľný. Nasledovala doťahovačka oboch politikov. Droba argumentoval tým, že spomínaná kauza stretávania sa Sulíka s Kotlebom je už obohraná platňa. Miškov vyzýval Drobu, aby rešpektoval jeho slobodu.

Do ostrej diskusie sa zapojil aj ďalší člen Skoku Martin Chren, ktorý v zhode s Miškovom považuje fakt, že sa Sulík stretával s Kotlebom, za problém.

Následná reakcia Drobu dostala diskusiu do novej roviny. Po tom, ako obvinil Miškova s Chrenom z toho, že zmysel ich politickej existencie sa dá zhrnúť heslom: "Nenávidím Sulíka, lebo ma nevzal na kandidátku," prešla tvrdá diskusia do hádky. Narážal na to, že Skok začiatkom decembra 2015 ponúkol SaS spoluprácu. Sulíkovci to však vtedy odmietli.

Z ostrej diskusie do hádky

Chren sa ostro ohradil. Tvrdenie Drobu označil za klamstvo. "Ja by som na Sulíkovu kandidátku nikdy nešiel," napísal. Následne Drobu popísal ako človeka, ktorý "kvôli bezpracnému príjmu a pohodlnému životu zahodil všetky hodnoty."

Podľa Chrena bola spoločná kandidátka len tvrdením Ľubomíra Galka z SaS. "Toho Galka, o ktorom si ešte ty sám nedávno hovoril, že patrí do väzenia," odkázal Drobovi. Toto tvrdenie označil Droba za klamstvo.

Chren sa Drobu v ďalšom komentári opýtal, či si už nepamätá, že mu zneužívanie odpočúvania vadilo. V novembri 2011 sa objavili informácie o tom, že vojenské spravodajstvo odpočúva novinárov. Ministrom obrany bol vtedy práve Galko, ktorý o post ministra kvôli tejto kauze prišiel.

Chren si myslí, že Droba spolu s ďalším poslancom SaS Martinom Poliačikom sú najväčším sklamaním. Pretože obaja majú iné názory ako zvyšok ich strany. Súlíkovi sa podľa Chrena dá vyčítať, že meno liberalizmu kazí, lebo nevie, čo tento termín znamená. "Ale ty to vieš, aj vyznávaš iné hodnoty, a napriek tomu sa na tom účelovo vezieš," napísal Drobovi.

AKO SULÍK LEGITIMIZUJE KOTLEBU"Kotlebov program nie je fašistický, ani nacistický", z čoho má asi vyplývať, že...

Posted by Juraj Miskov on 6. apríl 2016

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 04 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 05 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 16:48