Reuters
StoryEditor

Pri rímskom Koloseu strieľali na slovenské autobusy, v jednom boli turisti

27.03.2016, 09:14
Autor:
TASRTASR
Až štyri slovenské vozidlá sa stali terčom streľby v metropole Talianska. Ide zrejme o vandalizmus.

V blízkosti rímskeho Kolosea sa v sobotu (26.3.) na vozidlá slovenského dopravcu strieľalo celkovo štyrikrát. Ako spresnil riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraja Tomaga, strieľalo sa na tri autobusy a jeden minivan.

"Streľba spôsobila iba materiálne škody, k zraneniu žiadneho slovenského občana nedošlo," informoval Tomaga. "V jednom prípade boli v autobuse slovenskí turisti, predtým na mieste parkoval slovenský autobus s ázijskými turistami," informoval Tomaga.

Prípad v súčasnosti rieši talianska polícia. "Podľa jej indícií zrejme ide o istý druh vandalizmu, keďže eviduje viaceré prípady streľby na zahraničný autobus," uviedol hovorca rezortu Peter Stano.

Stano potvrdil, že polícia šoférovi autobusu odporučila opustiť oblasť, v ktorej k incidentu došlo.

O prípade prvej streľby informoval ešte v sobotu neskoro večer Denník N na svojej webovej stránke. "Autobus priviezol skupinu čínskych turistov pred rímske Koloseum, keď na parkovisku strely zasiahli dve okná a bočný plech," uviedol portál dennikn.sk.

Na autobus slovenského prepravcu z Prešova strieľal neznámy útočník z presne nezistenej zbrane. Fotografie zničených skiel boli zverejnené na sociálnej sieti Facebook.

Autobus priviezol skupinu čínskych turistov pred historickú pamiatku Koloseum, keď na parkovisku zasiahli strely dve okná a bočný plech. Zatiaľ sa nepodarilo zistiť, odkiaľ útočník strieľal.

S odvolaním sa na majiteľku prepravnej spoločnosti portál informoval, že k streľbe na zahraničný autobus malo prísť na viacerých miestach Ríma, ale aj v mestách Florencia a Pisa.

01 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 02 - Modified: 2024-04-13 08:33:52 - Feat.: - Title: Útok nožom a streľba v Sydney: Z nákupného centra evakuovali stovky ľudí, na mieste zasahuje polícia 03 - Modified: 2024-04-09 06:56:26 - Feat.: - Title: Žena strieľala na vodičov na diaľnici, vraj kvôli zatmeniu Slnka 04 - Modified: 2024-04-09 08:00:00 - Feat.: - Title: Počul si už o rímskej bráne do pekla? Tajomná jaskyňa zabíjala zvieratá v momente, čo do nej vkročili 05 - Modified: 2024-04-08 11:15:08 - Feat.: - Title: Bizár v lesoch Poľany. Dvoch zamestnancov štátnej ochrany prírody naháňal medveď, namiesto zvieraťa postrelil jeden druhého
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:30