Roman BrecelyTASR/Michal Svítok
StoryEditor

Smer obvinil z lúpeže a arogancie. Toto je nový minister Ficovej vlády

21.03.2016, 11:47
Autor:
chocho
Šéf Siete Radoslav Procházka predstavil ministra dopravy tretej Ficovej vlády, ktorý ešte donedávna na svojom blogu tvrdo kritizoval Smer a premiéra.

"Ďalšia pripravená lúpež ... pod taktovkou Smer, a.s." či "neuveriteľne nekompetentný a arogantný". Týmito slovami ešte nedávno kritizoval Smer a Roberta Fica vedúci pracovnej skupiny pre energetiku za Sieť. Dnes ho oficiálne predstavili ako ministra novej Ficovej vlády.

Šéf strany Sieť Radoslav Procházka dnes predstavil nominácie strany na pozície, ktoré si vyrokovala so svojimi koaličnými partnermi. Jediný ministerský post obsadí Roman Brecely. Bol vedúcim stálej pracovnej skupiny pre energetiku a za Sieť do Národnej rady kandidoval pod číslom 27.

Lacné populistické divadlo

Brecely bude v novej vláde zastávať post ministra dopravy. Roky pôsobil na významných manažérskych pozíciách nadnárodných spoločností v priemysle a energetike na Slovensku a v Českej Republike.

V článkoch na svojom blogu Brecely ostro kritizuje svojho budúceho premiéra Roberta Fica a jeho stranu Smer. Ironické slová o „smeráckej partičke“ sú pritom len tým slabším, čo napísal.

"Verím, že na Slovensku je veľa ľudí, ktorí sa nedajú kúpiť lacným populistickým divadlom tejto vlády a 5. marca prídu jasne vo voľbách povedať: A dosť!!!,“ píše Brecely v článku na svojom blogu s názvom "Zelená domácnostiam" dnes dostala "červenú".

Postoj druhej Ficovej vlády ku štrajku učiteľov zo začiatku tohto roka označil v článku s titulkom "Vláda klame o učiteľských platoch!" za "neuveriteľne nekompetentný a arogantný".

Pri Ficovi videl háčik

V ďalšom z článkov s veľmi tvrdým titulkom "Ďalšia pripravená lúpež v energetike pod taktovkou SMER, a.s." v podtitule píše, že "prichádza ďalší lukratívny business pre vyvolených“.

V článku "Tri dôvody, prečo Fico potrebuje Slovenské elektrárne" o Ficovi tvrdí, že pri ňom aj naoko dobrý plán vždy skrýva háčik.

"Chápem, že Robert Fico sa žiadnych sporov neobáva, pretože keď príde deň zúčtovania, tak už dávno premiérom nebude a celé toto smetisko, ktoré tu zanechá, bude musieť upratať niekto iný." Takto Brecely okomentoval Ficov postoj v spore s Enelom kvôli vodnej elektrárni v Gabčíkove.

Pôvodne sa s postom ministra dopravy spomínali mená Róberta Auxta, ktorý kandidoval za Sieť s číslom 18, a Andreja Hrnčiara, podpredsedu strany a poslanca Národnej rady.  

01 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 02 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 03 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 04 - Modified: 2024-04-15 14:48:11 - Feat.: - Title: Vláda chystá oddlženie nemocníc a výstavbu novej v Prešove 05 - Modified: 2024-04-15 10:24:01 - Feat.: - Title: Šimečka vyzýva vládu, nech urobí všetko preto, aby mohlo Slovensko čerpať eurofondy naďalej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:50