Béla Bugár a Lucia Žitňanská
StoryEditor

Z Mosta nikto iný neodchádza, vyhlásil Bugár. Rokovania so Smerom pokračujú

15.03.2016, 11:42
Autor:
TASRTASR
Zsolt Simon oznámil, že nepodporí vládu so Smerom.

Poslanecký klub Mosta-Híd neopustí okrem Zsolta Simona žiadny iný poslanec. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave predseda strany Béla Bugár.

Simon avizoval odchod z klubu, ak Most-Híd vstúpi do vlády so Smerom-SD a SNS. Preferuje úradnícku vládu a predčasné voľby.

Šebej ostáva

Jeho rozhodnutie sa nepáči Františkovi Šebejovi, ktorý sa spomínal ako ďalší z možných poslancov na odchode. "Nepáči sa mi to," zhodnotil Simonovo rozhodnutie Šebej. Tvrdí, že on neodíde. "Rozhodol som sa, že neodídem," poznamenal. Šebej síce pôvodne so Smerom-SD ísť nechcel, ale presvedčilo ho to, že neexistovala žiadna iná možnosť.

"Okrem predčasných volieb. A tie by znamenali takmer naisto nepopísateľne väčšiu katastrofu ako toto. Úradnícka vláda je blbosť, je to preklenovací manéver pred predčasnými voľbami," vysvetlil Šebej. Podľa neho už nechce okrem Simona odísť nikto iný.

Bugár v reakcii na Simonov avizovaný odchod povedal, že Simon súhlasil s rokovaním so Smerom-SD. "Všetci na predsedníctve sme odmietli predčasné voľby a úradnícku vládu. Súhlasil aj s tým, aby sme išli rokovať so Smerom-SD a SNS, aj s našimi prioritami," uviedol Bugár.

Bugár: Simon je jediný

Dnes Simon podľa neho svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že čakal nedohodu so Smerom-SD a SNS. "Je to jeho rozhodnutie a je jediný. Z nášho poslaneckého klubu a predsedníctva nikto odchádzať nemieni," doplnil Bugár.

"Predpokladal som, že náš program a názory Lucie Žitňanskej nie sú zlučiteľné s tým, čo reprezentuje Smer-SD. Za rokovania som síce bol, ale opätovne som zdôraznil, že ak má byť výsledkom rokovaní dohoda, tam ja mám problém," vysvetlil svoj postoj Simon.

Nevedel povedať, či odídu aj ďalší členovia Mosta-Híd. "V tejto chvíli ma skôr zaujíma moje svedomie," povedal Simon, ktorý mieni pôsobiť v parlamente ako nezaradený poslanec.

90 percent pre Most-Híd

Bugár doplnil, že Most-Híd presadil v návrhu programových priorít viac ako 90 percent svojich požiadaviek. Strana bude ďalej rokovať so Smerom-SD, SNS a #Sieťou. Bude sa usilovať o spresnenie programových priorít.

Bugár tvrdí, že presadili veľa vecí z iniciatívy Štrngám za zmenu a tiež priority v oblasti euroatlantického smerovania Slovenska. "Presadili sme aj skoro všetko v oblasti protikorupčného boja, regionálneho rozvoja aj v menšinových otázkach," uviedol. Most-Híd ďalej presadzuje menšinový zákon a zníženie daňovo-odvodového zaťaženia.

O personálnych otázkach Bugár hovoriť nechcel. Nepotvrdil, že by mal Most-Híd dostať tri miesta vo vláde, a to ministerstvo spravodlivosti, dopravy a životného prostredia. Nepotvrdil ani to, či Most-Híd žiada, aby na čele vlády nestál Robert Fico (Smer-SD).

01 - Modified: 2024-04-05 10:29:45 - Feat.: - Title: Rušný prístav v Baltimore sa môže po tragickom zrútení mosta čiastočne otvoriť do konca apríla 02 - Modified: 2024-03-31 06:25:00 - Feat.: - Title: Vodné žeriavy aj zvyšky ocele. USA začali odstraňovať trosky mosta v Baltimore, prístav je blokovaný 03 - Modified: 2024-03-28 22:03:34 - Feat.: - Title: Štát Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov. Bývala na ňom hustá premávka 04 - Modified: 2024-03-26 11:52:28 - Feat.: - Title: V Baltimore sa zrútil most, do ktorého vrazila loď. Z vody zachránili dvoch ľudí, jeden je vo vážnom stave 05 - Modified: 2024-01-26 23:12:31 - Feat.: - Title: Pri kľúčovej diaľnici D1 sa rozpadá most. Štát ho opraví, no za cenu komplikácií
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 19:34