Radoslav Procházka a volebný štáb strany Sieť
StoryEditor

Sieť vo vláde so Smerom? Zo strany sú na odchode dvaja poslanci

13.03.2016, 18:51
Autor:
TASRTASR
Miroslav Beblavý a Katarína Macháčková avizovali, že Sieť opustia, ak pôjde do vlády so Smerom.

Ak bude #Sieť spolupracovať so Smerom-SD, jej podpredsedníčka Katarína Macháčková sa vzdá svojho členstva v strane. Uviedla to pre TASR v reakcii na dnešné rokovanie Predsedníctva #Siete, ktoré sa rozhodlo, že sa strana zúčastní na rokovaní so Smerom-SD.

"Môj postoj k spolupráci so stranou Smer-SD sa nemení, považujem to za principiálnu vec. Je to vec, ktorú sme sľúbili svojim voličom a ja tento sľub aj dodržím. Znamená to, že pokiaľ by mala Sieť spolupracovať so Smerom-SD, vzdám sa členstva v strane," zdôraznila Macháčková.

Milí priatelia, len v piatok som si prevzala osvedčenie o zvolení za poslanca NR SR a už stojím pred zásadným rozhodnutí...

Posted by Katarína Macháčková on 13. marec 2016

Podobne sa pred pár dňami vyjadril aj Miroslav Beblavý, ktorý sa v stredu 9. marca vzdal postu podpredsedu Siete a avizoval, že ak by strana šla do vlády so Smerom, prehodnotil by aj svoje zotrvanie v strane.

Sieť už pozvánku na povolebné rokovanie so Smerom-SD dostala, uskutočniť sa má už dnes večer. Rokovať chce o svojich ôsmich programových prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky. A to účasť opozície na kontrole moci, najmä v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu Gorila. 

Podľa Siete je po sneme SNS zrejmé, že Slovensko má len dve možnosti, a to vládu opierajúcu sa o parlamentnú väčšinu alebo úradnícku vládu, ktorá krajinu povedie k predčasným voľbám. "Predsedníctvo Siete konštatovalo, že pre posúdenie, ktorá z týchto možností je pre SR užitočnejšia, potrebuje vedenie strany oficiálne stretnutie s vedením Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd," dodal dnes po rokovaní predsedníctva strany jej podpredseda Andrej Hrnčiar.

Podľa Hrnčiara bolo uznesenie predsedníctva prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa Macháčková nezúčastnila, rovnako ako Miroslav Beblavý, ktorý bol na dovolenke.

Priatelia, prave som sa vzdal funkcie podpredsedu strany SIET. Dovodom je vazne narusenie mojej dovery v predsedu strany...

Posted by Miroslav Beblavy on 9. marec 2016

01 - Modified: 2022-05-03 14:57:10 - Feat.: - Title: Sloboda slova dáva politikovi možnosť používať aj nepekné slová, tvrdí Smer. Beňová nesúhlasí s vulgarizmami 02 - Modified: 2022-04-24 11:52:49 - Feat.: - Title: Zvýšenie dlhu išlo na pomoc ľuďom, som na to hrdý, hovorí minister Krajniak 03 - Modified: 2022-04-23 16:03:18 - Feat.: - Title: Smer vyhlásil mobilizáciu za demokraciu a právny štát. Kaliňák je podľa nich obeť politických represálií 04 - Modified: 2022-04-06 11:20:09 - Feat.: - Title: Vláda sa stará o všetko možné, len nie o Slovákov. Dopadnú ako maďarská opozícia, tvrdí Smer 05 - Modified: 2022-02-11 17:01:12 - Feat.: - Title: Fico: Na Slovensku sa píše príbeh rozkladu právneho štátu, vyšetrovatelia NAKA chystali protiútok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:23