Robert Fico prijal Andreja Danka na úrade vlády.
StoryEditor

Most so Smerom a Danko odmieta Sulíka. Sobota ukázala, ako môže vyzerať nová vláda

12.03.2016, 23:00
Smer v spojení s Mostom, SNS a Sieťou. To je možnosť, ktorá sa v strane Roberta Fica skloňuje najviac.

Slovenská národná strana cez víkend poriadne zamiešala karty pri tvorení novej slovenskej vlády. Kým ešte v piatok si robil Richard Sulík nárok na to, že zostaví širokú pravicovú koalíciu, dnes už je všetko inak. 

Všetko začalo, keď Andrej Danko po rokovaní predsedníctva SNS vyhlásil, že viac ako vládu širokej pravice by chcel vládu úradníkov. Tým sa zmarili posledné nádeje na zostavenie, podľa Sulíkovych vlastných slov, stabilnej širokej pravicovej vlády. 

Danko pritom zdôraznil, že spoluprácu so SaS si vie predstaviť. Šlo by ale iba o ekonomický program liberálov. „Môžete moje slová chápať ako ´nie´ hybridom a chaosu, Sulík nie je pravicou v celku. Je tam veľa zoskupení, ktorých správanie sa nedá predpovedať,“ povedal Danko s tým, že odmieta hazard v takejto vláde.

Vtedy ešte Richard Sulík odmietal pre novinárov reagovať s tým, že situáciu bude komentovať až po osobnom rozhovore s Dankom. Pre politického analytika Jána Baránka už ale vtedy bolo jasné, že by sa Sulík pokúšal o vytvorenie vlády zbytočne. 

A definitívne mu to potvrdil šéf strany, ktorá mala byť tou rozdielovou. Predsedníctvo Mosta-Híd rokovalo v sobotu večer a výsledok stretnutia poslal Sulíka do opozície. Teda aspoň to napísal na facebooku šéf liberálov. 

Z NEFORMÁLNEHO ROKOVANIA S BÉLOM BUGÁROMv utorok 8.3., prítomné ešte Lucia Žitňanská a Jana Kiššová:Pýtam sa: Béla, je...

Posted by Richard Sulik on Saturday, March 12, 2016

"Dnes po zasadnutí snemu SNS a prijatí rozhodnutia je jasné, že pravicová vláda na Slovensku vzniknúť nemôže," povedal Béla Bugár na tlačovej konferencii a potvrdil, že bude rokovať o zostavení vládneho kabinetu s Robertom Ficom. 

Posledným, kto by sa teraz mal vyjadriť je tak šéf Siete Radoslav Procházka. Práve o ňom sa podľa informácií HN v Smere hovorí ako o štvrtom členovi novej vlády. Strana Sieť však zatiaľ nechcela nič komentovať a vyjadriť sa má šéf strany v nedeľnajších diskusných reláciách. 

01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 14:48