Jozef Kollár
StoryEditor

Čistky na poslednú chvíľu. Danko stiahol z kandidátky podpredsedu strany, vzdal sa aj Kollár zo Skoku

03.03.2016, 09:07
Slovenská národná strana za posledné dva dni stiahla z kandidátky dvoch ľudí, miesta na kandidátke sa vzdal aj podpredseda Jozef Kollár zo strany Juraja Miškova.

Šéf národniarov necelé tri dni pred voľbami znova zasiahol do kandidátky SNS. Po novom na nej chýba podpredseda strany Vladimír Chovan. Vyplýva to z dokumentu, ktorý zverejňuje ministerstvo vnútra, upozornil Denník N

Stiahnutie Chovana pre HN potvrdila aj hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková, no dôvody odmietla komentovať. "Keďže platí volebné moratórium, k žiadnym otázka týkajúcim sa SNS sa nevyjadrujeme," odkázala. 

Vladimír Chovan bol v prvej vláde Roberta Fica ministrom pôdohospodárstva. Vtedy ešte hájil "farby" Mečiarovho HZDS. 

Len včera Slovenská národná strana stiahla zo svojej kandidátky poslanca bratislavskej mestskej časti Ružinov Martina Pätoprstého. Dôvodom bola jeho spojitosť s pravicovým extrémizmom a strana voči nemu začne aj disciplinárne konanie. Čítajte viac tu

Zásahy v kandidátke na poslednú chvíľu však nepostihli len SNS. Podľa dokumentu ministerstva vnútra sa vzdal kandidatúry aj člen strany Skok Jozef Kollár. Slovenský ekonóm a bývalý podnikateľ bol zvolený za stranu SaS, v apríli v roku 2013 však vystúpil zo strany Richarda Sulíka a aj z poslaneckého klubu.

Hneď nato spolu s poslancami Jurajom Miškovom, Danielom Krajcerom, Jurajom Drobom a Martinom Chrenom založili občianske združenie Liberálna dohoda, ktoré sa v máji 2013 zlúčilo s hnutím Nová väčšina. V septembri 2014 toto hnutie opustil spolu s ostatnými poslancami a vytvorili stranu Skok. Kollár je v súčasnosti podpredsedom Medzinárodnej investičnej banky za Slovensko.

Jozef Kollár je podľa nás naďalej najlepším kandidátom na ministra financií v novej vláde a SKOK ho bude navrhovať, ak bude súčasťou novej vlády. Odstúpenie z kandidátky bolo formálne vyžadované jeho novým pôsobiskom v predstavenstve Medzinárodnej investičnej banky. Jeho nominácia na túto pozíciu je potvrdením jeho špičkovej odbornosti. Aj vďaka Jozefovi Kollárovi má SKOK podľa nezávislých odborníkov najlepší program pre oblasť verejných financií spomedzi všetkých politických strán,“ píše sa vo vyhlásení strany SKOK.

01 - Modified: 2021-07-18 07:48:56 - Feat.: - Title: Andrej Danko je presvedčený, že sa v ďalších voľbách dostane do parlamentu. Jeho preferencie však tvrdia niečo iné 02 - Modified: 2019-12-06 21:05:31 - Feat.: - Title: Danko otvorene o politickej situácii: Predĺženie moratória sme podporili, lebo to tak chcel Smer 03 - Modified: 2019-09-29 13:07:03 - Feat.: - Title: Brífing Andreja Danka 04 - Modified: 2019-09-25 14:16:04 - Feat.: - Title: SNS pripravuje zákon o ochrane života, chce o ňom diskutovať s ostatnými stranami 05 - Modified: 2019-09-12 20:39:09 - Feat.: - Title: Medzi Dankom a Matovičom padali ostré slová, hádku spustila letenka do Grécka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:03