StoryEditor

Logo slovenského predsedníctva baví internet. Pozrite si paródie

23.02.2016, 08:48
Autor:
kokikoki
Včera predstavili očakávané logo, ktoré má symbolizovať naše predsedníctvo v Európskej únii. Ako to ale na Slovensku býva, tak sa nové logo nezaobišlo bez paródií alebo výčitiek, že je predražené a hlavne škaredé.

Logo vzišlo z verejnej súťaže, do ktorej sa prihlásilo vyše dvesto odborníkov aj laikov. Autorom loga je 23-ročný výtvarník a dizajnér Jakub Dušička. Štát za logo zaplatí 4 500 eur.

Nápadité a kreatívne logo obsahuje špecifický slovenský prvok. Logo hravým spôsobom približuje Slovensko ako mladú a dynamickú krajinu. Používanie špecifického národného loga je zaužívanou európskou praxou. Pomáha odlíšiť a zviditeľniť predsedníctvo konkrétnej krajiny,“ opisuje ministerstvo zahraničných vecí vo svojej správe. Komisia pri výbere zohľadnila špecifický slovenský prvok  alebo špecifický európsky prvok, prípadne ich kombináciu.

Bude figurovať na dokumentoch, prezentačno-propagačných predmetoch, brožúrach, banneroch či oficiálnych komunikačných kanáloch, počas predsedníckych podujatí na Slovensku aj v zahraničí.

Jedným z členov výberovej komisie bol aj Róbert Slovák, ten obhajuje výber loga na svojom blogu. "Diskutoval som s dizajnérmi kade tade po fejzbukoch, či je to zadanie jasné, k veci, či tá cena je adekvátna." 

"Dostali sme viac ako 200 návrhov. Bolo medzi nimi množstvo naivných, insitných, maľovaných, detských návrhov a niekoľko profesionálne pripravených prezentácií. Všetky boli anonymné, bez mien autorov, očíslované. Najprv sme dali preč tie úplne najhoršie, potom sme si vytvorili šortlist tých najlepších, diskutovali a odhlasovali poradie návrhov, v akom sa predkladali ďalej ministrovi. Členovia komisie z ministerstva, napriek tomu, že boli v prevahe, pozorne počúvali názory nás troch externistov, nechali si poradiť a poradie bolo nakoniec také, ako sme ho my chceli. A presne tak to bolo nakoniec aj schválené," okomentoval Slovák vo svojom blogu výber víťazného loga.

Pozrite si výber toho najlepšieho, čo internet k tejto téme ponúka:

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-16 10:26:01 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Ako Robert Fico oberá naše deti 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 16:49