StoryEditor

VIDEO: Nemáte na nás nič iné len CT-čko a tetu Anku, tvrdí Fico pre HN

Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico o súčasnej utečeneckej kríze, ale i o zdravotníctve a o plánoch po marcových voľbách.

Posledné dni sa vo veľkom diskutuje o vašom výroku, že chcete zabrániť vytvoreniu uzatvorenej moslimskej komunity na Slovensku. Ako presne to chcete urobiť?

Tým, že nebudeme rešpektovať kvóty a neprijmeme ani na dobrovoľnej báze rozhodnutia, ktoré by mohli viesť k vytvoreniu kompaktnej, uzavretej moslimskej komunity. Vybavené. Trocha ma prekvapuje amaterizmus novinárov aj našich oponentov, ktorí si myslia, že sme nejakí kovboji, ktorí strieľajú odboku. Mysleli si, že minulotýždňová tlačová konferencia o prepojení útokov v Kolíne s migrantmi bola postavená na nejakom výstrele odboku. Zrazu na druhý deň ráno zistili, že aha, boli to naozaj migranti. Pracujem s veľmi kvalitnými informáciami.

Možno by sa dali peniaze nájsť pri potlačení korupcie. Súhlasíte, že v zdravotníctve je vysoká miera korupcie?

Nikdy sme sa netvárili, že neexistujú negatívne javy nielen v zdravotníctve, ale aj v iných oblastiach nielen počas našej vlády, ale počas iných vlád. V tomto volebnom období sa objavili dve veci, na ktoré sme rýchlo reagovali. Predražené CT-čko a rodinné väzby pri bývalom šéfovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne. V prvom prípade prijali politickú zodpovednosť jedni z najvyšších predstaviteľov štátu, v druhom odišiel šéf poisťovne. Ak panuje pocit, že treba ísť ďalej, na to sú už určené príslušné orgány. Tieto príklady sa však začali používať ako kladivo na Smer. Varujem opozíciu, že je to veľmi tenký ľad. Nedáme si dlho búchať po hlave a začneme rozprávať, čo sa dialo za pána Uhliarika a pána Zajaca. Potom zrazu zistíme, že za pána Uhliarika, ktorý má prezývku Pentliarik, to nebolo CT-čko a nejaký rodinný vzťah, ale iné prasačiny.

Ale prečo ich teda neriešite?

Veď sme na ne poukázali, napríklad pri odvolávaní pána Čisláka v parlamente. Ale vy o ne nemáte záujem, lebo teraz sme vo vláde my. Sústredili sme sa na pozitívnu kampaň, založenú na pozitívnych výsledkoch. Ak však niekto pôjde do takéhoto druhu kampane, budeme na to reagovať. A bude to veľmi nepekné počúvanie o tom, čo sa tu dialo v minulosti. Nezatváram si oči, korupcia, aj na nižších úrovniach, na Slovensku stále existuje. Bude trvať dlhé roky, kým sa tých malých foriem zbavíme. Ale nedám si nasadiť psiu hlavu, lebo na nás nemáte nič iné, len CT-čko a tetu Anku. To je dosť málo na to, aby bola porazená silná strana.

 

Kompletný rozhovor si môžete prečítať v dnešnom tlačenom vydaní Hospodárskych novín.

 

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:58