TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Pokus o odvolanie Mikulca vnímame ako prejav enormného strachu, tvrdia matovičovci

25.07.2021, 13:36
Autor:
TASRTASR
Z hnutia OĽaNO povedali, že po rokovaní o zákone, ktorý ochraňuje ľudí pred následkami pandémie, sa poslanci rozhodli neprezentovať pri otvorení schôdze v súvislosti s odvolávaním ministra vnútra.

Opätovný pokus o odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) vníma hnutie OĽANO len ako prejav enormného strachu ľudí, ktorí sa veľmi boja politickej a trestnoprávnej zodpovednosti. Vyplýva to z ich stanoviska, o ktorom informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

​Z hnutia poznamenali, že po rokovaní o zákone, ktorý ochraňuje ľudí pred následkami pandémie, sa poslanci rozhodli neprezentovať pri otvorení schôdze v súvislosti s odvolávaním ministra vnútra. Ako tvrdia, "jediným účelom malo byť vylievanie špiny, šírenie lží a dezinformácií".

Zo stanoviska hnutia vyplýva, že Robertovi Ficovi (Smer), predsedovi mimoparlamentného Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu a tým, ktorým sa nepáči nástup spravodlivosti a výpovede ich vlastných nominantov o páchaní rôznych zločinov, nebudú pomáhať v ďalšom nenávistnom ťažení proti ministrovi vnútra.

Tvrdia, že Mikulec svoj mandát vykonáva čestne a profesionálne. Ako dodali, ničím sa vo svojej funkcii nespreneveril a garantuje príslušníkom Policajného zboru voľné ruky a slobodu vo výkone ich práce.

"Zdochýnajúci kôň kope najsilnejšie. Opätovný pokus o odvolanie Romana Mikulca vnímame len ako prejav enormného strachu ľudí, ktorí sa veľmi boja politickej a trestnoprávnej zodpovednosti. Poslanci dnes dali jasne najavo, čo si myslia o tejto zúfalej snahe," dodal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľu informoval, že predseda Národnej rady SR a Sme rodina Boris Kollár požiadal partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady.

Riešiť chcú otázku zotrvania Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. Majú vážne výhrady. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť.

01 - Modified: 2024-04-18 12:46:25 - Feat.: - Title: Mikulec odmieta kritiku na činnosť policajnej inšpekcie v predošlom období 02 - Modified: 2024-03-26 15:08:10 - Feat.: - Title: Osoby vstupujúce do schengenského priestoru sa štandardne preverujú, tvrdí Mikulec 03 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 04 - Modified: 2024-01-05 08:55:44 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok od nástupu len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, tvrdí exminister Mikulec 05 - Modified: 2023-12-15 15:29:54 - Feat.: - Title: Mikulec: Fico láme zákon cez koleno. Verím, že hrany diamantov sa obrúsia s spojíme sa aj pri protestoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 16:56