TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pellegriniho Hlas podporí podanie "očkovacieho" zákona na ústavný súd

25.07.2021, 12:12
Autor:
TASRTASR
Peter Pellegrini zdôraznil, že v právnej norme nie je zapracovaná avizovaná dohoda koalície, ktorá hovorí o bezplatných testoch do práce, škôl či obchodov a nedelení ľudí na očkovaných a neočkovaných.

Mimoparlamentný Hlas podporí podanie novely zákona, ktorá hovorí o zohľadňovaní očkovania pri opatreniach, na Ústavný súd SR. Podanie avizoval opozičný Smer.

​"Vláda má dnes schválený zákon, ktorý umožňuje vyžadovať očkovanie od kohokoľvek hocikde sa pohne," uviedol líder Hlasu Peter Pellegrini po schválení zákona, ktorý považuje jeho strana za diskriminačný. Odmieta delenie ľudí na očkovaných a neočkovaných.

Zdôraznil, že v právnej norme nie je zapracovaná avizovaná dohoda koalície, ktorá hovorí o bezplatných testoch do práce, škôl či obchodov a nedelení ľudí na očkovaných a neočkovaných.

"My nemôžeme veriť pofidérnym dohodám, ktoré sa urobili narýchlo predtým, ako sa niektorí rozleteli na dovolenky," vyhlásil s tým, že koalícia klame verejnosť v snahe zmierniť jej tlak.

Schválená vládna novela umožní Úradu verejného zdravotníctva pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz. Líder Smeru-SD Robert Fico vidí v prijatom zákone zámer nútiť ľudí k očkovaniu.

Považuje ho za diskriminačný a protiústavný. Na ústavnom súde chce žiadať pozastavenie účinnosti a vyhlásenie právnej normy za protiústavnú.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:43