StoryEditor

Sulík prieskumu neverí. Myslí si, že je kúpený

20.05.2013, 11:02
Autor:
TASRTASR
Aktualizované | Sulíkovci získali v prieskume MVK len 2,6 percenta hlasov.

SaS si nerobí ťažkú hlavu z dnes zverejnených výsledkov prieskumu agentúry MVK, podľa ktorého by sa táto strana nedostala do parlamentu. Liberáli si chcú počkať na ďalšie prieskumy renomovaných agentúr.

Nepriaznivý výsledok v prieskume MVK SaS očakávala. "O výsledkoch agentúry MVK sa hovorilo pár dní v kuloároch, takže po ich zverejnení sme už neboli prekvapení," uviedli predstavitelia SaS v reakcii na prieskum s tým, že je potrebné sa zamyslieť nad tým "kto bol jeho zadávateľom a kto ho platil." Podľa SaS je práve táto otázka z pohľadu výsledkov strany v prieskume dôležitá. "Najmä preto, že kľúčovým spolupracovníkom agentúry MVK je jeden z odídencov SaS," uviedli liberáli v dnešnom tlačovom vyhlásení.

Podľa dnes zverejneného prieskumu agentúry MVK, ak by sa parlamentné voľby konali v máji tohto roku, SaS by sa do parlamentu nedostala. Od voličov by získala 2,6 percenta hlasov. Za bránami parlamentu by podľa toho istého prieskumu ostala aj SDKÚ-DS so ziskom 3,9 percenta hlasov.

Voľby by naopak vyhral Smer-SD s 41 percentami. Na druhom mieste by skončilo KDH so ziskom 10,6 percenta hlasov a treťou najpreferovanejšou voľbou u voličov by bola Nová väčšina, ktorá by podľa prieskumu dostala 9,5 percenta hlasov.

Prieskum Agentúry MVK sa uskutočnil v dňoch 8. až 15. mája 2013 na vzorke 1085 respondentov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 17:12