StoryEditor

Hlina stál na kontajneri. Lákal ľudí na protest proti Širokému

23.02.2015, 12:31
Autor:
lmlmtasrtasr

Poslanec Alojz Hlina vyzval netradičným spôsobom na ďalší protest, ktorý sa uskutoční v utorok od 18.00 hod. v Bratislave. Hlina sa postavil na kontajner a v niekoľkometrovej výške do megafónu vyzval ľudí, aby sa zúčastnili protestu pod názvom "Zaplaťte nám faktúry."

Narážal tým na živnostníkov, ktorým stavebný gigant slovenského veľkopodnikateľa Juraja Širokého Váhostav nevyplatil peniaze a je v reštrukturalizácii.


Prečítajte si aj: Širokého Váhostav už vie, koľko zaplatí malým hráčom


Aj preto Hlina apeloval na ľudí pred zimným štadiónom Slovana, ktorým tam včera odohral proti Petrohradu predposledný zápas KHL v tejto sezóne. „Získali zákazky v hodnote miliardy eur. Nebolo im dosť? Zistili, že keď budú mať politické krytie, tak nemusia zaplatiť faktúry. Nezaplatia vám to a dostanú od súdu papier, že je to legálne,“ povedal Hlina do megafónu.

Ak to chcete čiastočne zmeniť, tak prídite pred hokejom v utorok. Je to o tom, že pokiaľ sa im nepostavíme, pôjdu ďalej a doplácať nato budú bežní ľudia,“ dodal poslanec.

Pozrite si video, v ktorom poslanec Hlina vyzval ľudí na protest:

Reštrukturalizácia stavebnej firmy Váhostav je účelová, poškodené môžu byť tisícky slovenských rodín. Vyhlásil to na dnešnom brífingu nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina. Usporiadal ho symbolicky oproti hotelu na Trnavskej ceste v Bratislave, ktorého vlastníctvo sa rovnako ako v prípade firmy Váhostav spája s podnikateľom Jurajom Širokým.

"Jednoznačne má význam, teraz pred ukončením reštrukturalizácie, vyzvať vládu a požiadať ju o stanovisko, čo mieni urobiť, aby proces reštrukturalizácie dopadol pre veriteľov lepšie, ako sa plánuje. Teraz je čas, lebo po ukončení reštrukturalizácie už bude zbytočné sa biť do pŕs, ako ide kto komu pomáhať," domnieva sa.

Odvolal sa na medializované informácie, podľa ktorých by veritelia mali dostať naspäť len približne 10 % zo svojich pohľadávok voči Váhostavu. Firma pritom podľa Hlinu veriteľom dlhuje približne 80 miliónov eur.

Inštitút reštrukturalizácie má podľa poslanca svoj zmysel, ale len v určitých odôvodnených prípadoch. "U nás však reštrukturalizujú obchodníci, nie výrobné závody v nejakom ťažko skúšanom regióne, ktorým sa stala nejaká udalosť 'vis major'. Toto je nonsens, toto podľa mňa moderná Európa nepozná, aby reštrukturalizoval obchodník," kritizoval poslanec.

Hlina upozornil na to, že Váhostav má naďalej do budúcnosti objednávky od štátu, pretože vyhral súťaže s obrovskými objemami peňazí. "Váhostav by teda mal veriteľom z čoho platiť. Potrebuje sa však očistiť od dlhov, aby výnosy z budúcich zákaziek zostali iba pre neho," myslí si.

01 - Modified: 2007-03-22 14:11:00 - Feat.: 0 - Title: Kaliňák: Vyjadrenie Jahnátka bolo trochu nešťastné
01 - Modified: 2024-04-15 12:32:25 - Feat.: - Title: Problémový úsek D1 pri Ružomberku sa rozbehol. Na tuneli Čebrať robí denne 500 ľudí, minister Ráž je spokojný 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:25