StoryEditor

Označenie masér ma uráža, nechajte nás robiť si svoju prácu, odkazuje Kostka

09.02.2016, 20:54
Autor:
redred

Lekár Pavol Kostka poslal médiám druhýkrát tlačové vyhlásenie. Keď poslal Kostka vyhlásenie tesne po vypuknutí kauzy, vo vlastnostiach dokumentu bol ako autor uvedený Mária Trošková, čo je meno premiérovej asistentky. Tentoraz sa dôrazne ohradzuje voči obvineniam podpredsedu Siete Miroslava Beblavého a obšírne opisuje príbeh svojej kliniky. Vyhlásenie Pavla Kostku vám prinášame v plnom znení:

Klinika Kostka a ja, MUDr. Pavol Kostka sa dôrazne ohradzujem voči nekalej kampani, ktorú začala šíriť politická strana Sieť. Počas mojej viac ako 15 ročnej praxi a dennodennej práci s pacientom si to môj odborný tím, ako ani moje kliniky nezaslúžia. 

V médiách už týždeň počúvam slová o tom, že nejaký masér "ukradol" milióny. Netuším, na čom je postavená politika, ja politik nie som, ale vždy som si myslel, že v našej spoločnosti môže  a aj funguje aspoň princíp pravdy, faktov a férovosti. Za tých pár dní som však pochopil, že kvôli politickej kampani sú niektorí ochotní zapredať aj základné pozitívne ľudské vlastnosti. 

Odkazujem pánovi Beblavému, že nie som žiaden masér! Som lekár, ktorý skončil lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave v roku 1999 a rovnako ako aj moji kolegovia nie sú maséri, sú to aj lekári a aj fyzioterapeuti, vysokoškolsky vzdelaní ľudia. 

A napriek tomu, že by som veľmi rád, ale nezarábam 5000 eur denne, ako tvrdí pán Beblavý.

Moja Klinika - Kostka začala fungovať už v roku 2000 a k dnešnému dňu môžem povedať, že spolu s mojím tímom máme za sebou už viac ako 15 ročné skúsenosti s odstraňovaním bolesti a nielen tej. Keď hovorím o mojom tíme, tak hovorím o 200 pracovníkoch a dávať nás do spoločnej kategórie masér, je naozaj urážajúce. 

Na základe povolenia sme spôsobilí poskytovať zdravotnú starostlivosť pre viac ako 50 tisíc odliečených a liečených pacientov v odboroch: všeobecné lekárstvo, gynekológia a pôrodníctvo, klinická psychológia, neurochirurgia, neurológia, onkológia v gynekológii, ortopédia, otorinolaryngológia, psychiatria, psychoterapia (CPČ), fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia a zariadenia spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek v odbore fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia. Naši odborní zástupcovia - garanti sú všetci lekári. 

Za tieto roky sme vykonali viac ako 1 milión terapií. 

Nechápem, ako si politická strana Sieť, len tak zoberie dobré meno mojich zdravotníckych zariadení a vloží ma do svojej politickej kampane. Možno to nechápem aj preto, že nie som politik, ale lekár. 

Spomeniem jeden dôležitý fakt. Ak dnes nebudem mať jediného pacienta, tak nebudem mať ani jediné euro. Ja peniaze z poisťovní nekradnem, ako niektorí tvrdia, ani nedostávam len tak. Každé jedno euro má svojho liečeného a aj odliečeného pacienta. Za každým jedným eurom, je nejaký príbeh, ochorenie, bolesť a následná terapia. Tieto peniaze dostávam až po ukončení terapie na našom pracovisku. Mojich pacientov nikto nenúti ku mne chodiť, chodia dobrovoľne a ten veľký počet pacientov je bez akejkoľvek reklamy, či kupovania si PR článkov. Hovorí za nás naša práca a najmä výsledky. 

Od roku 2011 sme na základe vedeckých výsledkov a výsledkov našich pacientov dohodli vo VšZP na pilotnom projekte a následnom zazmluvnení. Opakujem, ani jeden pacient nebol zaplatený z poisťovní iba tak, zadarmo, ako pán Beblavý hovorí a iba za nejaké masírovanie. 

To, že počet pacientov rapídne narástol, za tým nehľadajte prosím žiadnu politiku, žiadne rodinkárstvo, aj keby som mal kontakty aj so svätými a prosím berte to ako len prirovnanie, tak nikto nedonúti prísť pacienta na Kliniku Kostka. Pacienti sa rozhodovali sami, nemal som žiadnu reklamu, žiadne nábory. Keďže záujem rástol, rozširoval som aj pobočky a zakladal nove kliniky. 

Viem, že robíme dobre, však poznáme naše výsledky a aj našich pacientov. Nemôžem však dovoliť, aby sme boli témou predvolebných kampaní, aby rozhodnutie jednej politickej strany Sieť z nás robilo nejakých masérov, ktorí kradnú. 

Predstavil som sa vám, predstavil som našu prácu a prosím, nechajte nás robiť si našu prácu a nechcite od nás, aby som ja, alebo ktokoľvek z mojich lekárov robili predvolebné boxovacie vrece. 

Nezaslúžia si to moji zamestnanci a ani naši pacienti. 

MUDr. Pavol Kostka, Klinika Kostka

 


 

01 - Modified: 2008-02-04 14:43:52 - Feat.: 0 - Title: Dokumentaristi vyzývajú, aby STV zmenila postoj k nim aj verejnosti
01 - Modified: 2022-08-31 15:00:00 - Feat.: - Title: Google, AOL či Yahoo. Pozri sa, ktorí giganti vládli internetu v minulosti a kto im kraľuje teraz 02 - Modified: 2021-02-23 08:30:13 - Feat.: - Title: Nielen stále nižšie emisie. Odborníci volajú po výraznom rozšírení nabíjacej infraštruktúry 03 - Modified: 2020-12-22 08:22:31 - Feat.: - Title: Výfuk majú v elektrárni a často horia. Toto sú najväčšie mýty o elektromobiloch 04 - Modified: 2020-05-24 15:58:30 - Feat.: - Title: Prišli, videli a prehrali. Teraz bývalých politických lídrov teší biznis aj nádej na návrat 05 - Modified: 2020-03-02 10:25:49 - Feat.: - Title: Truban skončí ako líder PS, Beblavý definitívne odchádza z politiky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:59