StoryEditor

Prejdite sa po Slovensku. Na budúci rok virtuálne

12.12.2013, 19:30

Na to, aby ste si v roku 2014 vychutnali Vysoké Tatry či na Oravský hrad, už nebude nutné ani vycestovať. Alebo práve naopak. Tento „nový“ zážitok vás môže okamžite inšpirovať na to, aby ste si zbalili kufre a videli to na vlastné oči.

Google totiž plánuje spustiť svoje virtuálne 360-stupňové prehliadky s názvom Street View s tromi unikátnymi lokáciami. Za tie bolo možné v minulosti hlasovať a Slovensko si vybralo spomínané Vysoké Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad. Tieto významné miesta nie sú dostupné bežnou automobilovou dopravou, a tak sa kamery a senzory dostali na špeciálnu trojkolku či batoh. Práve týmto spôsobom bol nasnímaný aj Grand Canyon alebo Galapágy. Dostupné budú tak veľmi unikátne panoramatické snímky.

Ďalšou významnou udalosťou pre Slovensko v roku 2014 by mohlo byť aj sprevádzkovanie online Apple obchodu. Napríklad Česká republika sa ho dočakala už v roku 2011. A nielen ona. Apple má prakticky priamy dosah na všetkých našich susedov okrem Ukrajiny. My by sme sa mohli oficiálne na jeho mapu dostať už v roku 2014. Čo to môže priniesť?

Celý text a desiatky iných predpovedí, čo náš čaká na budúci rok od lídrov svetového biznisu, politickej špičky, redaktorov The Economist a Hospodárskych novín, nájdete v unikátnej ročenke Svet 2014.

Vydávajú ju Hospodárske noviny na základe exkluzívnej licencie od prestížneho magazínu The Economist

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 17:08