StoryEditor

Naši neonacisti sú ako radikáli z Islamského štátu, prirovnáva Frešo

21.06.2015, 11:29
Autor:
SITASITA

Svetový deň utečencov sa, žiaľ, v Bratislave neniesol v duchu diskusie a hľadania riešení tohto problému, ale skupiny extrémistov a neonacistov ho zneužili na násilnosti a šírenie strachu. Myslí si to strana SDKÚ-DS, podľa ktorej je potrebné riešiť masívny nárast prílevu utečencov do Európy a hľadať príčiny tohto javu so snahou o jeho elimináciu pri rešpektovaní demokratických princípov a uplatňovania základných ľudských práv. Informovala o tom tlačová služba SDKÚ-DS.

"Pohľad na besniace tlupy extrémistov v hlavnom meste slušným naháňal strach. Ja sa však pýtam: V čom sa líši predstava týchto náckov o presadzovaní svojej ideológie od predstavy fanatikov z Islamského štátu? Len v tom, že slovenskí neonacisti nemajú v rukách moc. Preto tú moc nesmú nikdy získať,“ uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Predseda SDKÚ-DS zároveň dodal, že myšlienku Bruselu vyriešiť otázku migrácie kvótami je nutné odmietnuť. Nerieši totiž podstatu problému, ktorým je strach o život, túžba po lepšom živote, ale aj zneužívanie migrácie organizovanými skupinami na vlastné obohatenie. Diskusia riešení problémov imigrantov musí byť podľa strany odborná a vecná a v žiadnom prípade nemôže byť podfarbená rasistickými alebo xenofóbnymi ideológiami.

V Bratislave sa v sobotu 20. júna uskutočnilo protestné zhromaždenie s názvom „STOP islamizácii Európy! Spoločne proti diktátu Bruselu, za Európu pre Európanov!“, ktoré protestovalo proti prílevu imigrantov do Európy. V súvislosti s týmto zhromaždením sa uskutočnilo niekoľko incidentov. Na nádvorie Bratislavského hradu počas protestných zhromaždení vošlo približne tristo ľudí a napadli osoby, ktoré boli na cyklistických pretekoch.

Polícia eviduje aj útok na policajta, ktorému niekto do stehna hodil kocku z dlažby. Vandali tiež poškodili šesť policajných áut. Pre podozrenie z trestného činu výtržníctva, poškodzovania cudzej veci, útoku na verejného činiteľa, extrémistickej trestnej činnosti, ako aj páchania iného protiprávneho konania skončilo na polícií približne 140 osôb.

Zároveň sa v hlavnom meste uskutočnilo aj zhromaždenie "Spoločne proti nenávisti - Bratislava blokuje“, kde sa zišlo približne dvesto ľudí. Pred Prezidentským palácom sa davy stretli a prívrženci zhromaždenia "proti islamizácii Európy" hádzali do zhromaždenia "Spoločne proti nenávisti" dymovnice.

01 - Modified: 2007-06-29 13:01:00 - Feat.: 0 - Title: Koruna dnes výrazne posilňuje
01 - Modified: 2024-04-12 15:06:51 - Feat.: - Title: Nemecký parlament schválil platobnú kartu pre utečencov a uchádzačov o azyl 02 - Modified: 2024-04-10 15:56:47 - Feat.: - Title: Kto odmietne prijať migrantov, zaplatí 20-tisíc eur za jedného. Europoslanci schválili veľkú reformu 03 - Modified: 2024-04-09 13:49:38 - Feat.: - Title: Islamský štát hrozí útokmi na štvrťfinále Ligy majstrov. Paríž, Londýn a Madrid posilnili bezpečnosť 04 - Modified: 2024-04-09 13:19:16 - Feat.: - Title: Thajsko je pripravené dočasne ubytovať 100-tisíc utečencov z Mjanmarska 05 - Modified: 2024-04-08 20:30:59 - Feat.: - Title: Talianska polícia zatkla tadžického bojovníka Islamského štátu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:52