StoryEditor

Predsedom strany SKOK! bude Juraj Miškov, zvolili ho na šesť rokov

28.03.2015, 17:55
Autor:
TASRTASR

Slovenská občianska koalícia (SKOK!) si dnes v Košiciach na prvom Republikovom sneme zvolila orgány strany a základné dokumenty. Predsedom strany SKOK! sa stal poslanec NR SR a bývalý minister hospodárstva Juraj Miškov, ten však vo vedení strany bude iba šesť rokov. Funkciu kancelára strany bude zastávať Michal Nižňan a predsedom Programovej rady sa stal Martin Chren.

„Sme jedinou stranou na Slovenku, kde má predseda strany limitované funkčné obdobie a nemôže opäť kandidovať. Má to tú výhodu, že na rozdiel od ostatných politických strán neostane prilepený k svojej stoličke, ako je na Slovensku zvykom. To je záruka toho, že SKOK! bude ďalej pokračovať s ďalším predsedom, ktorého si delegáti snemu o šesť rokov zvolia,“ uviedol na tlačovej konferencii po Republikovom sneme Miškov.

Účastníci dnes prijali stanovy, programové hodnoty a ciele, ako aj etický kódex člena strany a zoznámili sa s dlhodobou stratégiou strany SKOK!, ktorá spočíva v komplexnej podpore a budovaní silných regiónov na Slovensku. Na dodržiavanie etického kódexu bude dohliadať rozhodcovský súd. Podľa Miškova chcú byť v tomto príkladom pre ostatné strany.

„SKOK! nechce vylučovať nikoho, kto by mal záujem stať sa členom, no bude nekompromisne postupovať pri porušení 10 pravidiel etického kódexu,“ povedal Miškov.

Strana SKOK! nemá podpredsedov, no jedným z členov výkonného výboru strany je Daniel Krajcer, ktorý dnes povedal, že toto zoskupenie je liberálnou a občianskou ponukou pre tých, ktorí v tejto chvíli nevedia, koho by volili. Väčšina politického spektra na Slovensku je podľa neho orientovaná konzervatívne a ich ponuka je pre ľudí, ktorí myslia a cítia občiansky a liberálne.

Podľa Miškova je ich snahou predstaviť programovú alternatívu ku všetkému, čo na Slovensku momentálne je, pretože existujú politické strany sú orientované na zotrvanie v politike, a nie na to, aby predstavili smerovanie či alternatívu pre ľudí.

Na otázku, či pripúšťa možnosť spájania pred voľbami s ďalšími politickými stranami, Miškov povedal, že v tejto chvíli chcú pracovať na programe a chcú predstaviť vlastnú programovú politiku pre voličov, ktorí nechcú voliť SMER-SD. Priznal tiež, že všetky kampane strany i samotný snem financoval on sám.

Po rokovaní Republikového snemu otvorili predstavitelia strany SKOK! aj krajskú kanceláriu v Košiciach.

 

01 - Modified: 2007-04-25 06:11:00 - Feat.: 0 - Title: Central Bank Updates Its Inflation and GDP Growth Prognoses
01 - Modified: 2016-07-31 10:48:20 - Feat.: - Title: Američan skočil bez padáku z takmer osemkilometrovej výšky. Dopadol do siete 02 - Modified: 2016-05-08 13:50:06 - Feat.: - Title: Nevolilo ich ani percento ľudí. Je to iba začiatok, odkazujú pravicové ministrany 03 - Modified: 2016-03-04 13:05:50 - Feat.: - Title: Kandidátka strany Slovenská občianska koalícia 04 - Modified: 2016-03-02 09:12:54 - Feat.: - Title: Miškov: Ak nevytvoríme 100-tisíc miest, odídeme z politiky 05 - Modified: 2016-02-29 12:21:29 - Feat.: - Title: Miškov sa obracia na nerozhodnutých: Je vás viac ako voličov Smeru a pravice dokopy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:45