StoryEditor

Pavlisov krok by mal byť dobrou výzvou pre Fica, odkazuje opozícia

21.04.2015, 17:35
Autor:
SITASITA
„Myslím, že už to všetkých unavuje každý deň čítať nejaký príbeh o kradnutí Ficovej vlády,“ hovorí Daniel Lipšic.

Odstúpením ministra hospodárstva Pavla Pavlisa z funkcie by sa mal inšpirovať aj premiér Robert Fico, myslí si poslanec Národnej rady SR za SaS Ľubomír Galko. „Tento krok by mohol byť dobrou výzvou aj pre Roberta Fica,“ povedal dnes novinárom Galko.
Predseda KDH Ján Figeľ vyslovil presvedčenie, že Pavlis sa ani nemal stať ministrom. „Verím, že jeho rozhodnutie budú nasledovať viacerí členovia vlády,“ konštatoval Figeľ.

Vzhľadom na viacero „delegovaných“ ministrov vo vláde Smeru podľa podpredsedu parlamentu vyznieva úsmevne Ficovo odhodlanie bojovať s korupciou. „Má ju priamo na úrade vlády, má ju priamo vo vláde a som presvedčený, že Pavlisov príbeh je lekciou pre občanov SR,“ dodal Figeľ.


Prečítajte si aj: Odstupuje ďalší Ficov minister. Pavlisovi zlomila krk upratovacia kauza
                             Pavlis v minulosti zarábal najviac. Tromfol Počiatka aj Kaliňáka


Myslím, že už to všetkých unavuje každý deň čítať nejaký príbeh o kradnutí Ficovej vlády,“ povedal nezaradený poslanec Daniel Lipšic. Rozkrádanie Slovenska vládou Smeru považuje predseda strany NOVA za zvrhlé a absurdné. „Tento stav sa musí skončiť, lebo skončíme ako Grécko,“ dodal Lipšic.


Robert Fico s odstupujúcim ministrom hospodárstva Pavlom Pavlisom. Snímka: TASR/M. Svítok

Nezaradenému poslancovi Alojzovi Hlinovi pripomína Pavlisovo odstúpenie scénu z filmu Slunce, seno, erotika, v ktorej sa vraví - už sa to začalo.

Podľa neho abdikácia ministra hospodárstva možno odštartovala tsunami zmien, ako ďalšiu logickú správu očakáva Hlina odstúpenie ministra dopravy Jána Počiatka.

Pavlis končí po necelom roku odvtedy, ako vo funkcii ministra hospodárstva nahradil Tomáša Malatinského. Ako informovala hovorkyňa rezortu Miriam Žiaková, minister hospodárstva sa "v rámci politickej kultúry" rozhodol odstúpiť po dnešnom rozhovore s predsedom vlády Robertom Ficom.

"Minister hospodárstva prevzal na seba politickú zodpovednosť za medializované informácie súvisiace s jeho osobou. Škandalizovanie jeho mena poškodzuje tak stranu, ktorá ho do funkcie nominovala, ako aj jeho meno a rodinu," dodala v tlačovom vyhlásení Žiaková.

01 - Modified: 2007-05-15 20:33:24 - Feat.: 0 - Title: Ako sme rástli v minulosti
01 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 02 - Modified: 2024-04-26 13:44:29 - Feat.: - Title: Ficove výroky znepokojujú opozíciu. Ohrozené sú dôchodky dvoch miliónov ľudí, tvrdia 03 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 04 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 00:11