StoryEditor

Kandidát Dragun sa vzdal v prospech Kňažka, to isté čaká aj od Nesrovnala

07.11.2014, 15:05
Autor:
TASRTASR

Jeden z kandidátov na primátora Bratislavy, aktivista z občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun, dnes stiahol svoju kandidatúru a rozhodol sa podporiť Milana Kňažka (nezávislý s podporou KDH, SDKÚ, Most-Híd, Sieť, NOVA). Dragun však okrem toho zároveň vyzval ďalšieho z kandidátov, Iva Nesrovnala (nezávislý, vystúpil z SDKÚ), aby svoju kandidatúru tiež zvážil a v prospech Kňažka sa vzdal. "Ak to nespraví, bude to nový trójsky kôň Smeru a potvrdí sa, že pán Nesrovnal bol a je lídrom fialovej koalície v Bratislave," vyhlásil Dragun na dnešnej tlačovej konferencii.

"Myslím si, že Kňažko je slušný a férový chlap. Volil som ho za prezidenta a budem ho voliť aj za primátora hlavného mesta. Verím, že prinesie reálnu zmenu, ktorú Bratislava potrebuje," vysvetľoval dnes stiahnutie svojej kandidatúry Dragun. Podotkol, že si "nemohol dovoliť" podporiť Nesrovnala ani súčasného primátora a kandidáta na primátora Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smeru-SD). Ftáčnikovi vyčítal nedoriešené veci, Nesrovnalovi zase to, že nevysvetlil financovanie svojej kampane a nepovedal, koľko peňazí dostal za predaj svojho podielu v nemeckej advokátskej firme. Nesrovnal totiž tvrdí, že si kampaň platí za tieto peniaze sám.

"Už dlhšiu dobu zaznamenávam jeho aktivity v súvislosti s ropovodom, ktorý má ísť cez Bratislavu, a už dávnejšie som to hodnotil, že takto by mala vyzerať iniciatíva občana. To som ešte netušil, že bude kandidovať," uviedol dnes Kňažko na adresu Draguna. Podotkol, že rozhodnutie Draguna si váži a odmietol, že by s ním alebo kýmkoľvek iným rokoval o vzdaní sa kandidatúry či iných dohodách. Nesrovnal sa však už medzitým priznal, že ponuky od Kňažka dostal, no odmietol ich a naďalej ich bude odmietať. Podľa informácii TASR aj Dragun dostal od Kňažka ponuku.

Dragun naďalej kandiduje na post mestského poslanca.

Z desiatich kandidátov tak zostanú len ôsmi. Koncom októbra totiž svoju kandidátku v prospech Kňažka stiahla aj strana Sieť. Tatiana Kratochvílová sa však s takýmto rozhodnutím nestotožnila. "Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka," vyhlásila a pripomenula, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko.

O post primátora budúci týždeň 15. novembra zabojuje okrem Kňažka, Ftáčnika a Nesrovnala aj manažér Gabriel Karácsony (Priama demokracia). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová, umelecký fotograf Andrej Palacko a strojný inžinier Peter Čiernik, ktorí sú nezávislými kandidátmi. O post sa uchádza aj Ivan Bielik, vysokoškolský učiteľ, ktorý je z Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).

 

01 - Modified: 2006-12-13 20:50:38 - Feat.: 0 - Title: Vstup do EÚ bude ťažší
01 - Modified: 2024-04-08 11:17:55 - Feat.: - Title: Poľský premiér Tusk priznal neúspech v komunálnych voľbách. Kaczyňski chce prevziať moc v štáte 02 - Modified: 2024-03-31 07:10:00 - Feat.: - Title: Erdogan sa v komunálnych voľbách pokúsi dobyť späť Istanbul a Ankaru 03 - Modified: 2024-02-27 07:54:37 - Feat.: - Title: V Izraeli sa začali komunálne voľby, ktoré boli dvakrát odložené kvôli vojne 04 - Modified: 2024-02-03 07:25:00 - Feat.: - Title: O týždeň budú voliči v 18 obciach vyberať starostu a poslancov 05 - Modified: 2024-01-16 06:44:02 - Feat.: - Title: Poľské komunálne voľby budú v apríli, otestujú novú vládu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:59