StoryEditor

Sulík posiela kollárovcov zo strany preč

12.04.2013, 00:00
Autor:
TASRTASR
Predseda SaS Richard Sulík vyzýva Jozefa Kollára a jeho prívržencov, aby opustili stranu.

Šéf liberálov sa pre výzvu rozhodol po dôkladnom vyhodnotení posledných aktivít kollárovcov. „Dámy a páni v SaS, ktorí sa nedokážete vyrovnať s porážkou, odíďte. Urobte to hneď a dôstojne s ohľadom na svoju vlastnú tvár, ak vám už na členoch SaS, ktorí chcú v strane zostať, nezáleží,“ vyhlásil Sulík.

Predseda SaS tvrdí, že apeluje na zvyšky slušnosti a zdravý rozum kollárovcov, aby prestali štvavými rečami ničiť povesť strany SaS v médiách a na diskusných fórach. „Verte, Slovensko má úplne iné problémy, ako byť unavované vašou frustráciou z toho, že výsledok demokratických volieb v SaS je iný, ako ste si želali,“ uviedol Sulík.

Pripomenul, že Kollár ako neúspešný kandidát na predsedu SaS sa odmietol stať podpredsedom a dnes otvorene hovorí, že v ďalšom smerovaní strany nevidí svoje miesto. „A to aj napriek tomu, že som akceptoval významnú časť jeho zámerov z predvolebného programu v nádeji, že ich budeme napĺňať spoločne,“ upozornil Sulík.

Jozef Kollár to vidí tak, že Sulík touto výzvou rozbíja stranu. Svoje rozhodnutie týkajúce sa SaS oznámi na budúci týždeň v utorok spolu s niektorými svojimi kolegami.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:21