StoryEditor

Kiska vstúpil do kampane. Slovensko potrebuje pridať, odkazuje

01.02.2016, 21:12
Hlava štátu založila webovú stránku, pomocou ktorej chce pritlačiť na politikov, aby riešili situáciu v školstve a v zdravotníctve.

Prezident Andrej Kiska chce, aby slovenské zdravotníctvo a školstvo fungovalo lepšie. Založil preto webovú stránku verejnaobjednavka.sk, prostredníctvom ktorej chce zvýšiť tlak na politikov.

Kiska považuje práve školstvo a zdravotníctvo za najdôležitejšie oblasti, ktoré potrebujú zlepšenie. V zdravotníctve podľa jeho slov "vládne neporiadok, neprehľadné záujmy a rozkrádanie na úkor zdravia, dokonca životov pacientov."

Ďalej by sme sa podľa prezidenta mali sústrediť na základné školstvo, kde sa rozhoduje o budúcnosti Slovenska. "Úloha základnej školy rastie a čo sa tam nepodarí alebo pokazí, už potom žiadna stredná škola neopraví. Pretože, akí ľudia tu vyrastú, taká bude naša krajina," tvrdí hlava štátu.

"Bude na vás, aby vám politické strany predstavili programy, ponúkli riešenia a dali prísľuby, aké nebudú môcť po voľbách ignorovať," odkazuje prezident návštevníkom stránky.

Podľa politického analytika Jána Baránka je správne, že Kiska takýmto spôsobom vstúpil do kampane. "Potrebujeme aktívneho prezidenta, ktorý bude poukazovať na veci, ktoré v krajine nefungujú." Baránek dodáva, že je prirodzené, že takýto tlak smeruje na stranu, ktorá je práve pri moci a nesie zodpovednosť.

"Uvedomujem si, že mnohí ľudia stratili dôveru v štát, ale nič nie je dané, pokiaľ sa s tým sami nezmierime. Preto pôjdem voliť a chcel by som vyzvať aj vás, aby ste išli voliť. Nevoliť znamená nechať prepadnúť svoj hlas v prospech politickej strany, ktorú by ste si možno v parlamente ani neželali. Pomôžte posunúť našu krajinu dopredu. Slovensko potrebuje pridať," uzatvára Kiska.

Kiskova stránka pôsobí ako e-shop. Návštevník webu si môže vybrať spomedzi štyroch bodov, ktoré chce zlepšiť v zdravotníctve a piatich v školstve. "Cenou" za objednávku voľbách je jeden hlas. Po jej dokončení si môžu návštevníci stránku zazdieľať na Facebooku a rozšíriť ju tak ďalej.


 

01 - Modified: 2008-01-27 23:19:24 - Feat.: 0 - Title: Kto za Kašického? Fico má tri mená
01 - Modified: 2024-04-16 13:30:05 - Feat.: - Title: Zdaňovať sa budú aj elektronické cigarety. Analytik to víta, jednu kategóriu by však zdanil výraznejšie 02 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Na školách chýbajú kľúčoví odborníci. Druckerov rezort chce problém uhasiť stovkami miliónov 03 - Modified: 2024-04-12 16:05:06 - Feat.: - Title: Na očkovanie v lekárňach si ešte počkáme, hoci to už zákon umožňuje, hovorí pre HN riaditeľ siete lekární 04 - Modified: 2024-04-16 07:15:46 - Feat.: - Title: Analytici odhalili dôvody vyššej úmrtnosti Sloveniek na karcinóm prsníka 05 - Modified: 2024-04-11 14:33:49 - Feat.: - Title: Dôležitú vyhlášku Dolinková nezmení, ambulancie sú nespokojné. Niektoré pýtajú od pacientov vyššie poplatky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:49