StoryEditor

Prokuratúra alebo polícia koná na povel Haščáka z Penty, vyhlásil Lipšic

02.09.2014, 19:22
Autor:
tasr, stltasr, stl

Obvinenie Milana K. a Marcela K. v kauze nákupu odpočúvacieho systému je podľa exministra vnútra Daniela Lipšica (NOVA) absurdné. Ide zrejme o ďalší pokus finančnej skupiny Penta o diskreditáciu jeho osoby a jeho ľudí. Vyplýva to z dnešných Lipšicových vyjadrení, ktorými reagoval na obvinenie.

"Penta sa možno snaží oslabiť moje postavenie," povedal dnes Lipšic na tlačovej konferencii v parlamente. Jaroslav Haščák z Penty sa podľa neho údajne necháva počuť, že Lipšic je pre neho verejný nepriateľ číslo jeden. Podľa Lipšica je Haščák aj za obvinením Milana K. a Marcela K.

Exminister vnútra povedal, že podľa neho prokuratúra alebo polícia koná na pokyn Haščáka. Lipšic mal údajne informácie o tom, že Haščák sa pokúša ovplyvňovať prokuratúru, aby vzniesla obvinenie voči nemu, Milanovi K. a Marcelovi K. už dlhšie. Informoval o tom podľa vlastných slov generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Vzali to na vedomie," poznamenal Lipšic.

Informácie o nefunkčnom odpočúvacom systéme považuje Lipšic za šírenie dezinformácií. Podľa neho je v poriadku. Lipšic vyhlásil, že ak sú pochybnosti o výhodnosti nákupu, obvinený mal byť aj on. "Výber nového moderného odpočúvacieho systému, ktorý zabraňuje kšeftom s odpočúvaniami, bol robený s mojím vedomím," uviedol.

Finančné skupiny vyzval, aby ho obvinili, ak majú pochybnosti o systéme. "Nemám imunitu, tak smelo do toho," vyzýval dnes Lipšic. Dodal, že na ministerstve vnútra je dosť listinných dokumentov v jeho prospech. Zdôraznil, že systém bol vybraný nad rámec zákona, išlo o najlepšiu ponuku.

Útoky zo strany finančných skupín podľa Lipšica prichádzajú preto, že NOVA je jediná strana na Slovensku, ktorá odhaľuje kauzy finančníkov. Lipšic tvrdí, že starý odpočúvací systém vyhovoval finančnej skupine Penta. "Profitovala z neho," povedal s tým, že Penta pracuje spravodajským systémom východného typu. Viacerí ľudia z nej študovali podľa Lipšica v Moskve.

Daniel Lipšic poukázal na to, že útoky na jeho osobu prichádzali aj keď sa začala vyšetrovať kauza Gorila, v ktorej sa spomína Jaroslav Haščák. "Skúšali na mňa všeličo. Čokoľvek, čo mohlo zdiskreditovať mňa a mojich blízkych," uviedol Lipšic. Poukázal aj na esemesky zverejnené na internete.

"Poslanec Lipšic nezaujíma našu investičnú skupinu, a preto nemáme ani záujem bližšie komentovať a riešiť jeho problémy," reagoval hovorca Penty Martin Danko. Dodal, že predstavitelia a pracovníci Penty sú dostatočne zaneprázdnení riadením portfólia firiem a investícií, v ktorých spoločnosť zamestnáva v celom regióne viac ako 30.000 ľudí.

"K žiadnemu kontaktu medzi našimi predstaviteľmi a pracovníkmi policajných zložiek či prokuratúry, ktoré by sa týkali trestnoprávnych aspektov spravovania Ministerstva vnútra SR Danielom Lipšicom a jeho spolupracovníkmi, nikdy a nijak nedošlo," vyhlásil Danko.

01 - Modified: 2006-10-04 17:50:00 - Feat.: 0 - Title: Fico zosobní škodu, ktorú spôsobil Úrad vlády betliarskym múzejníkom
01 - Modified: 2024-04-03 10:00:00 - Feat.: - Title: Haščákova rodina ovládla rebríček najbohatších Slovákov. Forbes zverejnil zoznam najmajetnejších ľudí sveta 02 - Modified: 2024-02-28 13:46:07 - Feat.: - Title: Haščák vypovedal ako poškodený pre raziu v sídle Penty: V tomto prípade sa už neuspokojím s ospravedlnením 03 - Modified: 2024-02-12 16:05:44 - Feat.: - Title: Ústavný súd prijal sťažnosť Jaroslava Haščáka na postup SIS v kauze Gorila 04 - Modified: 2023-09-26 06:47:46 - Feat.: - Title: Haščák odmieta, že by obsah jeho mobilu mohol byť podkladom pre trestné stíhania 05 - Modified: 2023-06-05 16:06:39 - Feat.: - Title: ESĽP prijal Haščákove sťažnosti pre zásah v sídle Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:15