StoryEditor

Kňažko pre HN: Nevylučujem možnosť kandidovať na primátora Bratislavy

16.03.2014, 16:53
Kandidát na prezidenta Milan Kňažko, ktorý skončil vo voľbách na štvrtom mieste, v rozhovore pre HN:

Vyzvete svojich voličov, aby v druhom kole podporili niektorého z dvoch kandidátov? Koho?
Už sa tak stalo. Vyjadril som podporu Andrejovi Kiskovi.

Čomu pripisujete neúspech v postupe do druhého kola?
Voliči si vybrali inú ponuku, ako bola tá moja, a ich rozhodnutie treba rešpektovať. Najväčším problémom našej kampane bol nedostatok finančných zdrojov. Ukázalo sa, že v prezidentských voľbách sa väčší dôraz kladie na marketing než na obsah. Ale to tiež treba rešpektovať, lebo taká je doba.

Chcete využiť voličský potenciál v ďalšej politickej kariére? Ako?
O tom v tejto chvíli neuvažujem.

Budete sa uchádzať o podporu voličov v nadchádzajúcich komunálnych voľbách? Môžete vylúčiť, že budete bojovať  o post primátora Bratislavy?
Zatiaľ poviem k tomu len toľko, že výsledok v Bratislave ma veľmi potešil. Nechcem špekulovať o voľbách primátora Bratislavy v tejto chvíli. Teší ma, že takmer štvrťmilióna voličov sa stotožňuje s mojou predstavou o občianskej spoločnosti. Na tom sa dá tiež stavať.

Sklamalo vás, že Pavol Hrušovský týždeň-dva pred voľbami neodstúpil a nedal šancu ďalším pravicovým kandidátom?
V konečnom finále sa ukázalo, že pán Hrušovský sa nemusel vzdávať v prospech iného kandidáta, pretože voliči ho opustili aj bez toho.

V predvolebnej kampani ste vyjadrili sympatie Radoslavovi Procházkovi, dokonca ochotu voliť jeho stranu, ak by ju založil. Mnohí pravicoví voliči sa rozhodovali práve medzi vami a Radoslavom Procházkom. Nepostúpili ste ani vy, ani on. Je vám to ľúto?
Radoslav Procházka mal pozoruhodný finiš v kampani. Je to mladý človek a pôsobenie v politike má pred sebou. Nemyslím si, že má dôvod byť sklamaný.

Ako vnímate prepad hlasov Roberta Fica v porovnaní s predvolebnými prieskumami?
Volič Smeru sa zrejme nestotožnil s myšlienkou, že úradujúci premiér sa chce stať prezidentom. Teda odísť na funkciu, z ktorej nemôže splniť sľuby o istotách. Vyzerá to tak, že kandidatúra Roberta Fica jeho voličov príliš nenadchla.

 

01 - Modified: 2006-03-01 08:50:00 - Feat.: 0 - Title: Dovoz francúzskej hydiny už zakázalo 43 krajín
01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 03 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 04 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu? 05 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:44