StoryEditor

Reakcie slovenských politikov na prehru Roberta Fica v prezidentských voľbách

31.03.2014, 00:00
Autor:
(red)(red)

Pavol Frešo

predseda SDKÚ-DS

Voliči odmietli ideu, ktorú reprezentoval Smer, aby všetky tri najvyššie politické funkcie obsadila jedna strana. Výsledky prvého kola ukázali, že väčšina voličov odmietla politikov, ktorí spolupracovali so Smerom-SD. To bol prípad Pavla Hrušovského. Výsledok hlasovania možno interpretovať aj tak, že voliči majú záujem o generačnú výmenu medzi politickými lídrami. Politici, ktorí sú tu 20 rokov, už nemajú čo ponúknuť.

Igor Matovič

predseda OĽaNO

Robert Fico utŕžil v druhom kole volieb prezidenta SR debakel podobný Mečiarovmu. Víťazstvo Andreja Kisku je obrovským zadosťučinením pre všetkých ľudí, ktorí s hrôzou sledovali, ako Robert Fico vracia Slovensko do obdobia mečiarizmu. Zároveň som rád, že premiérovi sa nepodarilo utiecť pred zodpovednosťou a bude musieť v roku 2016 skladať účty za svoju vládu.

Radoslav Procházka

poslanec NR SR (nezaradený)

Je to signál Smeru, že toto je zrelý múdry národ, ktorý si nedá naveky skákať po hlave, a je to signál aj pre všetkých ostatných, že kritériom akejkoľvek opodstatnenosti politickej existencie nie je, ako dlho tam človek sedel, ale čo dokáže spraviť, koľko má energie, nápadov, plánov na to, aby našu krajinu pohol dopredu.

Richard Sulík

predseda SaS

Tieto voľby neboli primárne o Andrejovi Kiskovi, ale boli o tom, že národ má Roberta Fica plné zuby. Toto Robertovi Ficovi veľmi prospeje. Dostali na frňák, dostali odkaz, že nemajú tak silno mľaskať pri tom nažieraní sa, ale zas oni to prežijú. Fakt je ten, že národ má Roberta Fica plné zuby a je to len otázka krátkej doby, pokiaľ sa to aj v iných oblastiach prejaví.

József Berényi

predseda SMK

To odmietnutie Roberta Fica bolo silné a sú to takmer vyslovene protestné hlasy najmä kvôli prvému obdobiu vládnutia s Jánom Slotom, ale aj v tomto volebnom období boli určité kroky, ktoré negatívnym spôsobom ovplyvňovali život občanov maďarskej národnosti na juhu Slovenska. Preto boli protestné hlasy proti Robertovi Ficovi, lebo Hedviga Malinová musela opustiť Slovenskú republiku, dvojaké občianstvo nie je riešené, menšinová kultúra dostáva stále menej a menej peňazí ako predtým.

Ján Figeľ

predseda KDH

Je to aj odkaz pre Roberta Fica, pretože mnohé doterajšie dianie bolo vymedzovaním sa voči vláde jednej strany a ľudia veľmi jasne odmietli ďalšiu koncentráciu moci v rukách jednej strany alebo jedného zoskupenia, respektíve monopol politickej moci. Slovensko potrebuje zmenu, potrebuje iný prístup k moci, možno menej stranícky, možno menej doterajší.

01 - Modified: 2006-03-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rekordný obrat SAS
01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:02