StoryEditor

Sledovali sme online: Do Kisku sa pustil Fico aj Kňažko. Pre scientológiu

12.03.2014, 19:21
Pätica hlavných kandidátov na post prezidenta sa snažila presvedčiť v televíznych diskusiách. Pozrite sa na najzaujímavejšie momenty.
Sledovali sme online: Do Kisku sa pustil Fico aj Kňažko. Pre scientológiu 23:31 Posledné príhovory kandidátov Piati najvážnejší kandidáti už len zopakovali svoje naučené frázy, prečo by ich ľudia mali voliť za prezidenta. Moderátorka Zlatica Puškárová ukočila poslednú predvolebnú debatu. Náš online prenos sa končí, ďakujeme za pozornosť a nezabúdajte, že už v sobotu budete v prvom kole voliť nového slovenského prezidenta. 23:29 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Oficiálna kampaň sa skončila, rovnako ako politická kariéra Hrušovského.  23:28 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Fico je vraj politicky nahý. Ak v tej politike bude ešte dlho, budeme nahí aj my všetci. 23:22 Kto koho podporí v druhom kole Andrej Kiska, Milan Kňažko aj Radoslav Procházka povedali, že podporia kandidáta, ktorý zabezpečí rovnováhu k súčasnej vláde. Tým nie je len Robert Fico. Pavol Hrušovský nedostal priestor na odpoveď. 23:17 Ukrajina na záver Kandidáti na prezidenta už len zopakovali svoje prechádzajúce postoje. Ich názory sa značne približujú. Stredopraví kandidáti hovoria o tom, že na Kryme došlo k okupácii. Premiér Fico zostáva zdržanlivejší, opäť však zopakoval, že došlo k porušeniu medzinárodného práva. 23:12 Kňažko: Ryba smrdí od hlavy Podľa Milana Kňažka nie sú možné zmeny v justícii bez toho, aby nastali zmeny na kľúčových postoch. Mieri na šéfa Najvyššieho súdu Štefana Harabina. 23:09 Zmeny v justícii Ďalšou témou sú zmeny v justícii. Podľa Radoslava Procházku a Andreja Kisku je otváranie tejto témy tesne pred voľbami iba predvolebným ťahom. Fico vyčíta Kiskovi, že nech váži slová. Podľa Fica ošklbal Kiska bezbranných ľudí na súdoch. 22:59 Kto financuje Procházkovi kampaň Zlatica Puškárová sa pýta Procházku na zdroje jeho kampane. Procházka odpovedá, že mu na účet chodia dary od viacerých ľudí. 22:57 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Spis Gorila je podľa Fica ťažká téma a je potrebné oddeliť, čo je pravda a čo je lož. Kaliňák nepochybne tvrdo pracuje na tom, aby to oddelil správne. 
 
22:56 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Fico dúfal, že otázka, či bol v byte na Vazovovej, nepríde, my zasa, že už na ňu aj odpovie. 22:55 Povinná otázka, naučená odpoveď Roberta Fica sa moderátorka opýtala, či bol v konšpiračnom byte. Otázku dostal premiér v diskusiách už niekoľkokrát a opäť na ňu neodpovedal. 22:53 Hrušovský nerozumie, ako Kiska zarábal Kiska a jeho podnikanie je opäť témou diskusie. Hrušovský nerozumie tomu, ako mohol Kiska zarobiť veľké peniaze predajom chladničiek. 22:50 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Ak je 12 percentný úrok podľa Fica úžera, čo je potom 30 percentná provízia pri štátnych zákazkách? 22:47 Kiska a podnikanie v Česku Moderátorka sa pýta Kisku, ako to je z jeho podnikaním v Česku, kde má podiel v spoločnosti TGI Money. Podľa Kisku je 12-percentný úrok, za ktorý spoločnosť požičiava je úplne normálny. 22:45 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Zdá sa, že Ficov populizmus je v malom priestore nákazlivý. Procházka ako prezident vybaví stretnutie Bezáka s pápežom.
 
22:45 Kňažko je evanjelik Kňažko svoju náboženskú orientáciu netají. "Som evanjelik, podobne ako bol Ľudovít Štúr, Milan Rastislav Štefánik či Hodža," 22:43 Procházka za Bezáka Radoslav Procházka by sa ako hlava štátu pokúsil o stretnutie pápeža Františka s Robertom Bezákom. Reagoval tak na otázku moderátorky, či mu vyjadril dostatočnú podporu. 22:39 Je Fico katolík? Fico dostal od moderátorky otázku, či je katolík alebo ateista. Na rozdiel od Kisku sa Fico o svojom vierovyznaní odmieta vyjadriť. Považuje to za súkromnú vec. 22:35 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Fico verí, že vyjdu navonok dôkazy o tom, že Kiska je scientológ. Aj my veríme, že to Fico zariadi. 22:33 Kiskova scientológia Kňažko vyčíta Kiskovi, že na otázky o scientológii odpovedal, že nevie o nej nič. Tvrdí, že si to stačí len vygoogliť. Kňažko dodal, že scientológia je nebezpečná cirkev, ktorá je v niektorých krajinách zakázaná. Scientológie sa chytil aj Fico. Naznačil, že nerozhodnosť pri náboženskej orientácii môže skončiť vstupom do sekty. Narážal na Kisku. 22:29 Kiska a náboženstvo Moderátorka sa pýta Andreja Kisku, akého je vierovyznania, keďže podľa vlastných slov sa zaujímal o budhizmus aj židovstvo. Kiska tvrdí, že je kresťanom a jeho dcéra sa pripravuje na sväté prijímanie. 22:27 Ficovi na ústavnom zákone záleží Fico tvrdí, že na ochrane manželstva ústavom strane Smer-SD veľmi záleží. Fico ďalej vysvetľuje rozdiely medzi sociálnymi demokratmi v Európe. 22:25 Manželstvo rozdelilo Hrušovského a Procházku Na pretras sa opäť dostáva ústavná ochrana manželstva, na ktorej sa dohodol Smer a KDH. Procházka tvrdí, že môže ísť o dohodu KDH so Smerom smerom k najblížším parlamentným voľbám. 22:22 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Hrušovský odmieta, že uzavrel so Smerom obchod. Má pravdu. Všetci vieme, že ide o koaličnú zmluvu. 22:21 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Kňažko vraj kandiduje, aby Fico nebol prezidentom. Po dnešných debatách by mohol mať volič opačný dojem.
 
22:19 Kňažko: Kto bude Ficovým Medvedevom? Kňažko vyzýva Fica, aby povedal, kto má byť jeho nástupcom na poste premiéra, ak by vyhral voľby. "Kto bude Ficovým Medvedevom," pýta sa Kňažko. Fico hovrí, že treba väčší rešpekt k prezidentským voľbách. "Boli všelijakí favoriti, aj v českých voľbách.. Ja len šúcham nohami." 22:15 Procházka na strane Kisku Procházka sa zastal Kisku. Tvrdí, že sa zastáva ľudí, na ktorých sa útočí. Fico so smiechom poznamenáva, že prečo sa nezastal aj jeho. 22:13 Kto ste, pán Kiska? Hrušovský sa pýta Kisku: "Kto ste, pán Kiska?" Súvisí to aj s tým, že spoluzakladateľ Dobrého anjela Igor Brossmann povedal, že Kiska by nebol dobrým kandidátom na prezidenta. A podporil jeho protikandidáta Milana Kňažka. 22:12 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Kiska je podľa Hrušovského absolútne nečitateľný. Ak ho čítal tak, ako svoju podporu v pravici a u občanov, ani sa nečudujeme. 22:08 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Procházka práve poslal Fica s Hrušovským do politického dôchodku.  22:08 Procházka menuje politikov, ktorí sú na sklonku politickej kariéry. Sú medzi nimi aj jeho protikandidáti - Hrušovský a Fico. 22:05 Fico: Kisku som si nevšímal Fico tvrdí, že on si Kisku až doteraz nevšímal a na financovanie antikampane nemá čas ani peniaze. 22:05 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Fico sa všetko o Kiskovi dozvedel z novín. Keby sme nepoznali pozadie tých novín, aj by sme mu uverili, že noviny boli jeho zdroj a nie opačne. 22:03 Úžera na úvod Moderátorka otvára diskusiu Ficovými obvineniami smerom ku Kiskovi, v ktorých ich označil za úžerníka. Fico to priznáva, tvrdí, že príkladom je vrátnik jeho budovy, ktorému mal Kiska požičať. Kiska hovorí, že už je jasné, kto proti nemu spustil antikampaň. 22:00 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Debata na markíze začína. Fica po predošlej debate posadili v Záhorskej Bystrici radšej v dostatočnej vzdialenosti od Kisku. 21:57 Markíza začala s meškaním Začína sa diskusia na televízii Markíza. Zlatica Puškárová predstavila piatich kandidátov a pustila ich profily. 21:33 Koniec prvej diskusie Moderátor ukončil diskusiu, Kandidátov teraz čaká presun z verejnoprávnej do komerčnej televízie. Na Markíze sa diskusia začína o 21.50. Náš prenos pokračuje o pár minút. 21:31 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Chcem byť taký prezident, za ktorého sa nikdy nebude nikto hanbiť. Tak toto sa Ficovi bohužiaľ nesplní. Väčšina sa za neho totiž hanbí už teraz.  21:29 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Hrušovský si želá, aby Slovensko bolo spolupatričnou rodinou. Toto sa mu dá naozaj veriť. Spolupatričnosť je KDH blízka. Najmä v posledných dňoch.
 
21:27 Ako chcú zmeniť Slovensko a čo sľubujú Hrušovský si praje spolupatričné Slovensko. Tvrdí, že chce spájať ľudí. Jeho sľubom je, že neudelí amnestiu. Procházka si želá, aby na Slovensku fungovala spravodlivosť. Chce, aby Slováci nielen odchádzali, ale sa aj vracali. Procházkov sľub: "Budem v regionálnych kanceláriách, budem bližšie k ľuďom." Kňažko chce dôstojný život pre Slovákov. "Politika by mala byť otvorená a transparentná." Politici by podľa neho mali hovoriť pravdu, to je základ. Chce byť silným hlasom ukrivdených. Jeho sľubom je "pravda na prvom mieste." Kiska chce Slovensko, z ktorého nechcú ľudia odísť, Má víziu fungujúceho zdravotníctva, dôveru v súdnictvo. Kiska sľubuje, že spraví všetko, aby sa vrátila dôvera v prezidentský úrad. Fico tvrdí, že doba bude turbulentná. Chce, aby slovensko bolo v jadre EÚ a eurozóny. Vyzdvihuje lepšiu životnú úroveň Slovákov. "Chcem byť taký prezident, za ktorého sa žiadny občan nebude hanbiť." 21:20 Posledná téma: Ukrajina Robert Fico zopakoval, že na Ukrajine bolo porušené medzinárodné právo. Kňažko hovorí o agresii Ruska. Treba podľa neho trvať na sankciách pre Rusko. V tejto otázke sa zhodli všetci kandidáti. Kiska súhlasí s Ficom, aj Kňažkom.
 
21:18 Manželstvo a ľudské práva Kňažko upozorňuje, že netreba dávať do kontrastu ochranu manželstva a ľudských práv. Podľa neho je rovnako dôležité zabezpečiť ochranu manželstva ako aj zabezpečiť osobám rovnakého pohlavia ich práva. Napríklad cez registrované partnerstvá. 21:16 Hrušovský obhajuje manželstvo Hrušovský hovorí, že KDH urobí všetko pre to, aby presadili zákon o manželstve. Rodinám to podľa neho pomôže tým, že získa ústavnú ochranu. 21:15 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Žeby bol ten Kiska naozaj scientológ? Inak si jeho pokoj v duši pri útokoch zo strany Fica neviem vysvetliť. 21:14 Registrované partnerstvo Debatu o ústavnej podpore manželstva posúva Robert Fico do ďalšej roviny. Tvrdí, že je jasné, že si to Kiska neželá, nie sú to totiž jeho hodnoty. Citoval Kisku, že podporuje registrované partnerstvá.
 
21:12 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Pre Fica je dôležité spájať politické skupiny v parlamente. Mať komplicov v rozkrádaní sa oplatí. 21:11 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Pre Hrušovského je otázka, prečo nemáme vyšetrené kauzy ťažká. Je nám to jasné. Veď on a jeho kolegovia z pravicových vlád sa na ich nevyšetrení ťažko narobili a zrejme to aj stálo ťažké peniaze.
 
21:00 Najväčšie kauzy Slovenska Moderátor otvára diskusiu o nevyšetrených kauzách Slovenska. Kňažko tvrdí, že to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo išiel kandidovať za prezidenta. Hrušovský tvrdí, že sa postavil ako jeden z prvých za vyšetrenie kauzy Gorila. Fico opäť neprezradil, či bol v konšpiračnom byte alebo nie. Zopakoval len, že to bola kauza druhej Dzurindovej vlády. 20:55 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej A je to tu. Kiska je podľa Fica úžerník. Pozná aj konkrétne príbehy ľudí. Nikto nepochyboval, že Fico takých ľudí bude práve kvôli týmto debatám aj so svojim šéfom kampane Marekom Maďaričom hľadať po celom Slovensku.  20:54 Kiska sa bráni Kiska hovorí, že vláda mala už dávno zakročiť proti firmám, ktoré robia úžeru. "Na firmy, ktoré som zakladal, som hrdý, prvým 200-tisícom ľudí tieto firmy požičali bez úroku." Fico opäť hovorí o úžere. Kiska reaguje, že ich firmy pomáhali ľuďom, ktorým banky nedali úvery. 20:54 Kňažko vyčíta Kiskovi komunistickú minulosť Kisku začína "grilovať" aj Kňažko. Vyčíta mu pokus vstúpiť do komunistickej strany. 20:51 Fico sa púšťa do Kisku Robert Fico zaútočil na Andreja Kisku. Tvrdí, že peniaze si zarobil úžerou. "obrovské množstvo ľudí ste dostali do komplikovanej situácie."
 
20:48 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Fico neprekročí finančný limit, ktorý je zákonom stanovený. Je nám to jasné, keďže tisícky bilbordov, ktoré po Slovensku má, visia na plochách patriacich skupine J&T.  20:47 Peniaze na kampaň Andrej Kiska tvrdí, že doteraz minul na kampaň doteraz 350-tisíc eur. Fico presnú sumu neprezradil, tvrdí len, že neprekročí limit. Hrušovský má vyčlenených 100-tisíc eur plus má transparentný účet. Kňažko hovorí, že jeho kampaň je najlacnejšia. 20:45 Postreh Martiny Ruttkayovej Hrušovský stále nepocítil potrebu, žeby mal odstúpiť. Zrejme preto, aby mohol ako porazený v druhom kole vyjadriť podporu Robertovi Ficovi.
 
20:44 Postreh Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Zdá sa, že Andrej Kiska sa dnes večer zapotí. Z útokov na jeho osobu od všetkých súperov je zrejmé, že oni sa už potia. Z jeho preferencií.
 
20:41 Noví politici vs. tradiční Andrej Kiska hovorí o tom, ako treba do politiky dostať nových ľudí. "Dosť bolo tradičných politikov." Kňažko tvrdí, že tiež schvaľuje nové tváre v politke, ale cestou nie je funkcia prezidenta, ale skôr založenie strany. Hrušovský sa ohradil proti znevažovaniu pozície tradičných politikov. "Kde ste boli, keď sme bojovali proti mečiarizmu," pýta sa Kisku. "Ja som zakladal spoločnosti a vytváral pracovné miesta," reagoval Kiska. 20:36 Kiska vyzdvihuje ekonomickú silu prezidenta Kiska kritizuje vládu za opatrenia namierené proti zamestnávateľom. 20:34 Hrušovský sa nevzdáva Moderátor sa pýta Hrušovského, či nie je chybou, že sa doteraz nevzdal. Ten reaguje, že cíti podporu tisícov ľudí s ktorými sa stretol počas kampane. Takisto vyzdvihol podporu Angely Merkelovej a ďalších zahraničných politikov. 20:32 Procházka pritvrdzuje Pán premiér, prosím prestaňte nariekať, hovorí Procházka. Fico totiž predtým povedal, že diskusie sú v modele všetci proti jednému. 20:32 Postreh redaktorky HN Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej Premiér Robert Fico je z Andreja Kisku zrejme naozaj nervózny. Prvý útok v tejto debate smeroval práve na neho. Vraj nemá prikazovať voličov, ako majú voliť. Milan Kňažko mal zrejme v niečom pravdu. Ide o veľa. Začína to pociťovať už aj Fico, ktorého v prieskumoch Kiska pomaly dobieha.
 
Bude to ostrá debata. "Je to kampaň všetci proti jednému," posťažoval sa Fico. Procházka mu to okamžite vrátil. "Prestaňte fňukať." 
20:30 Procházka Ficovi: Neviete spájať Kto uverí, že budete nadstrannícky prezident, pripája sa Procházka, Tvrdí, že Fico uspel tam, kde treba mať ostré lakte, ale spájať nedokáže. 20:28 Kontrola moci Kňažko hovorí o tom, prečo je dôležité kontrolovať moc. Považuje za dôležité rôznorodosť. Odmieta, aby bol prezidentom predseda vládnej strany. Pripája sa aj Kiska. "Neprikazujte ľuďom ako majú voliť," reaguje Fico. Kiska reaguje, že chýba autorita, ktorá by dokázala oponovať vládnej moci.
 
20:18 Začala sa diskusia Prvá prezidentská debata práve štartuje na verejnoprávnej RTVS. Piati prezidentskí kandidáti v zloženi Robert Fico, Pavol Hrušovský, Andrej Kiska, Milan Kňažko a Radoslav Procházka hovoria o tom, prečo chcú byť prezidentom. Ide o ich osvedčené frázy z kampane.
01 - Modified: 2006-02-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zavádzame clá na lacné topánky
01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 22:16