StoryEditor

Premávku na Mlynských Nivách obnovili. Bombu odviezli preč

20.07.2021, 09:36
Autor:
TASRTASR
V lokalite je obnovená premávka MHD, znovu otvorili aj autobusovú stanicu.

Ulice v okolí Mlynských nív v Bratislave, ktoré boli z bezpečnostných dôvodov pre nález leteckej bomby na Chalupkovej ulici uzatvorené, opäť otvorili.

Obnovila sa aj mestská hromadná doprava a autobusová regionálna doprava v tomto okolí.

Bombu prevezú a zneškodnia na neobývanom mieste v okolí Rusoviec. Potvrdili to z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave i členovia krízového štábu, ktorí o spôsobe odstránenia bomby rokovali.

Hasiči už na miesto poslali dve vozidlá zo záchrannej brigády, ktoré by mali začať muníciu nakladať hneď po príchode.

"Počas prevozu bude obmedzená doprava, vrátane verejnej dopravy po celej trase od Chalupkovej, cez most Apollo, po Dolnozemskej ceste až do Rusoviec," informuje na Facebooku hlavné mesto. 

Obnovenie MHD

"Premávka liniek MHD v oblasti Mlynských nív je obnovená v plnom rozsahu. Odklon dotknutých liniek je zrušený," informuje na svojom webe Dopravný podnik Bratislava. Autobusový dopravca Slovak Lines na sociálnej sieti uviedol, že opäť otvorili autobusovú stanicu na Bottovej. 

"Všetky spoje z nej budú v najbližšej dobe odchádzať podľa pôvodného cestovného poriadku bez obmedzení, ale treba počítať s miernym meškaním," spresnil dopravca s tým, že prvý spoj do rakúskeho prihraničného mesta Hainburg an der Donau bude odchádzať o 16.30 h.

Mlynské nivy, Košická a Landererova v okolí autobusovej stanice sú podľa Zelenej vlny RTVS opäť otvorené. "Na križovatke Landererova – Košická – Prístavná – Most Apollo nefungujú semafory, premávku riadi polícia," spresnila.

Uzatvorené ulice

Leteckú bombu z čias bombardovania rafinérie Apollo v roku 1944 našli v utorok ráno počas pyrotechnického prieskumu staveniska na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova v centre Bratislavy, kde má vyrásť developerský projekt Metropolis.

Po nahlásení nájdenej bomby polícii bolo stavenisko vyprázdnené a polícia z preventívnych dôvodov evakuovala okolie stavby, priľahlé ulice i autobusovú stanicu na Bottovej. V centre Bratislavy sa preto tvorili rozsiahle kolóny.

Obmedzená bola aj MHD a regionálna autobusová doprava. Po porade krízového štábu bombu v utorok popoludní previezli a zneškodniť ju majú mimo obývaného územia Bratislavy.

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 03 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 04 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 05 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 05:23