StoryEditor

Sneženie skomplikovalo dopravu na východe

22.03.2013, 07:46
Autor:
TASRTASR

Dopravu na niektorých cestách severovýchodného Slovenska opäť skomplikovalo sneženie. Kým v noci sneženie, ku ktorému sa pridal aj nárazový vietor, narobilo problémy vodičom v okresoch Poprad, Levoča, Kežmarok, dnes ráno už počasie obmedzovalo dopravu aj v okresoch Svidník a Bardejov.

Polícia upozorňuje vodičov, že cesta 1/73 medzi Krajnou Poľanou a hraničným priechodom Vyšný Komárnik, okres Svidník, je ťažko prejazdná pre kamiónovú dopravu, nakoľko je na nej kašovitá vrstva snehu.

Ďalšie komplikácie hlási Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na ceste 1/77 medzi obcami Zborov -- Smilno, okres Bardejov, kde sa vytvárajú snehové jazyky.

Polícia upozorňuje, že cesta 1/18 Poprad -- Spišský Štvrtok -- Levoča, kde boli v noci komplikácie, je prejazdná. Rovnako sú prejazdné v oboch smeroch aj diaľničné úseky D1 Poprad - Jánovce a Nemešany -- Fričovce, na niektorých miestach sa však vplyvom vetra môžu vytvárať snehové jazyky.
Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Stanislav Džubák pre TASR uviedol, že hasiči mali od štvrtka (21.3.) do dnešného rána tri výjazdy k dopravným nehodám v podtatranskej oblasti. Pri týchto nehodách nemali hlásené zranenia osôb.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:07