Šéf liberálov Richard Sulík má v otázke LGBTQ jasno: „…keby tu žili len homosexuáli, zanikneme v priebehu jednej generácie.“TASR
StoryEditor

SaS navrhne vláde, aby vyhlásila štátny smútok: Milan Lasica ovplyvnil celé generácie

19.07.2021, 12:02
Autor:
redredTASRTASR
Richard Sulík považuje za dôležité, aby sme si Milana Lasicu uctili formou štátneho smútku.

Strana Sloboda a Solidarita navrhne koaličným partnerom, aby vláda vyhlásila štátny smútok v reakcii na úmrtie Milana Lasicu.

„Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať," hovorí predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

Zdôraznil, že Milan Lasica dal Slovensku a kultúrnej scéne skutočne veľa.

"Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku,“ uviedol Sulík.

Legendárny humorista, dramatik, textár, herec a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu večer vo veku 81 rokov po tom, čo odpadol na koncerte Bratislava Hot Serenaders.

Lasica vystupoval na výročnom koncerte v bratislavskom Štúdiu L+S, keď počas interpretácie piesne odpadol.

Patril k popredným osobnostiam slovenskej kultúrnej a humoristickej scény. Spolu s Júliusom Satinským vytvorili nezabudnuteľnú dvojicu.

"Keď človek tak dlho pracuje, potom nevie prestať", tak znie jeden z bonmotov, ktorými sa preslávil práve spolu s Julom Satinským. "Vedel by som si predstaviť život aj bez práce. Čítal by som, hral golf a chodil do kina". Divákov, poslucháčov i čitateľov však jeho glosovanie stále bavilo.

Na úmrtie umelca reagovali aj najvyšší ústavní činitelia. Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností. 

"Keď zomrie niekto, kto sa nás svojím životom dotýkal, mám pocit, akoby sa na chvíľu zastavil čas a svet už nebude taký istý. Bude v ňom niečo významné chýbať," povedala hlava štátu. 

Premiér Eduard Heger uviedol, že Slovensko prišlo o ďalšiu legendu slovenskej kultúry. "Jeho celoživotné dielo je jasným dôkazom toho, že žiaden režim nemá takú moc, aby zastavil kreativitu, smiech a priateľstvo. V ťažkých časoch cenzúry hľadali spoločne s Júliusom Satinským cesty, ako povzbudiť ľudí," vyjadril sa predseda vlády. 

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 05 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 06:01