StoryEditor

Toto tu ešte nebolo. Slovensko má rap k referendu

05.02.2015, 18:10
Dvaja slovenskí umelci sa zapojili do diskusie k referendu vskutku netradične, vytvorili rap.

Reklamné spoty podporujúce referendum, antikampane a už aj hiphopová skladba.

Raperi, ktorí si hovoria Adrem a Kuša sa vyjadrili k tretej referendovej otázke skladbou s názvom "Viac slobody". Chcú ňou poukázať na fakt, že rodičia sú v prvom rade zodpovední za výchovu a formáciu svojich detí, a až potom štát. Skladba nemá byť pokusom zakázať, či zrušiť vyučovanie o sexe na školách.

Prvý z dvojice umelcov, ktorý si hovorí Adrem zhodnotil pre HNonline dôvody, pre ktoré skladba vznikla: „Posledné týždne som intenzívne cítil potrebu zapojiť sa do kampane na podporu referenda. Keď teda prišla ponuka na skladbu, neváhal som. Ak môžem urobiť niečo pre lepšiu a stabilnejšiu budúcnosť našich detí a Slovenska, je mojou povinnosťou to využiť." 

"Vo verejnej debate sa tretej referendovej otázke venovalo oveľa menej pozornosti než prvým dvom. Ak sa rodičom nezdá v poriadku učivo či aktivity, ktoré má absolvovať jeho dieťa, alebo spôsob, ktorým je učivo podávané, alebo vek, v ktorom je podávané, mal by mať rodič právo ho odmietnuť - napríklad niektoré konkrétne vyučovacie hodiny alebo „prevenčné programy“ na školách. Primárnu zodpovednosť za výchovu svojich detí nesú rodičia, takže toto rozhodnutie má byť najmä na nich. S tým by nemal mať problém žiaden tolerantne zmýšľajúci človek - bez ohľadu na jeho vyznanie, národnosť alebo sexuálnu orientáciu. Štát by sa nemal do životov občanov a do výchovy ich detí starať viac než je nutné. Do nášho školstva je potrebné zaviesť viac slobody výberu," povedal autor, ktorý si hovorí Kuša. 

Skladba vznikla ako súčasť iniciatívy "Tvoja vec", za ktorou stojí Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže.

 

 

01 - Modified: 2022-05-05 10:13:36 - Feat.: - Title: VIDEO Ruža, to je, keď rozkrojíš zajatcovi penis, opisuje vlastné zverstvá ruský vojak matke 02 - Modified: 2022-04-29 08:19:38 - Feat.: - Title: Dievčatá s autíčkami, chlapci s bábikami. Konečne aspoň jedna krajina mení reklamy na hračky 03 - Modified: 2022-04-27 12:31:45 - Feat.: - Title: Trapas ruskej propagandy. Údajní neonacistickí atentátnici si čas krátili hraním The Sims 04 - Modified: 2022-05-07 18:18:53 - Feat.: - Title: Putinova milenka Kabajevová sa po dlhej dobe ukázala na verejnosti. Poslala mrazivý odkaz 05 - Modified: 2022-04-26 14:41:23 - Feat.: - Title: VIDEO Polícia zverejnila zábery s Baldwinom natočené len pár minút po tragickej streľbe
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:58