StoryEditor

Smútok. Toto vystihuje moje pocity

17.05.2013, 00:00

So siedmimi prihrávkami sa zaradil medzi lídrov v asistenciách na majstrovstvách sveta. Útočník Roman Kukumberg neskrýval po štvrťfinálovej prehre s Fínskom 3:4 sklamanie. "Rozhodla naša chyba," tvrdí pre HN.

Čo rozhodlo o našom konci na šampionáte po prehre s Fínskom a ôsmom mieste na majstrovstvách sveta?
Rozhodla naša chyba, no čo mám na to povedať. Naša chyba, že sme nechali voľného hráča a v podstate aj dvoch pred našou bránkou, ktorý mal dostatok času a v pokoji nám strelil víťazný, štvrtý gól v zápase.

Máte za sebou turnaj vzostupov a pádov -- po trápení v skupine prišiel nečakaný postup po výhre s USA a teraz vyradenie po dráme. S akými pocitmi odchádzate?
So smútkom. Toto slovo vystihuje najlepšie moje pocity. A som z toho všetkého veľmi sklamaný, lebo si myslím, že sme mali na to, aby sme sa prebojovali do semifinále. Strašne ma štve, že sme sa dokázali dostať naspäť do zápasu, mužstvo ukázalo silu, že na to má a nevyšlo to.

Vyrovnať stav zápasu z 0:3 na 3:3 v takomto dôležitom súboji nie je pre Slovensko bežná vec. Čo vás nabudilo k tomuto nevídanému vyrovnaniu?
Viem si predstaviť, ako nás už mnoho ľudí odpisovalo po prvej tretine, podobne ako v priebehu celého turnaja. V šatni sme si od pľúc povedali svoje, do druhej tretiny nastúpilo úplne iné mužstvo. Tím ukázal veľké srdce a vôlu, lebo nebolo jednoduché sa dostať späť do zápasu. Veľmi som chcel vyhrať.

Vy ste absolvovali najlepšie majstrovstvá sveta v kariére, stali ste sa najproduktívnejším Slovákom na turnaji. Sám so sebou ste spokojný?
Nešiel som sem ani ja, ani iný hráč s tým, aby sa individuálne predvádzal -- prišli sme ako jeden kolektív. Ja svoj výkon nemôžem a ani nechcem hodnotiť, na to sú iní ľudia. K tomu nepoviem nič. Ale v päťke sme si celkom rozumeli spolu s Tomášom Záborským a Michelom Miklíkom.

Čo ukázal tento turnaj o slovenskom hokeji, o jeho budúcnosti?
Tak ja si myslím, že to nebolo až také zlé. Aj keď tie výkony boli niekedy ako na hojdačke. Štvrťfinále proti Fínsku, aj zápas predtým s USA ukázali, že by to v budúcnosti nemuselo byť zlé.

Patríte medzi skúsenejších hráčov, kto podľa vás patrí medzi najperspektívnejších hráčov pre budúcnosť slovenskej reprezentácie?
Ja by som nechcel nikoho menovať, toto nie je môj štýl, to nie.

Pred turnajom sa hovorilo najmä o slabších brankároch či obrane, chýbali Laco, Graňák, Baranka či Starosta. Obstáli by sme s nimi v zostave na turnaji lepšie?
Smiech.... Toto sa ani nedá hodnotiť. Musím povedať, že každý hráč ktorý tu bol do toho dal všetko a výsledok na turnaji už nezmeníme.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:23