StoryEditor

Smer mení ministrov ako komunisti, vyhlásil Sulík

02.07.2014, 17:22
Autor:
tasr, stltasr, stl

Výmeny ministrov vo vláde by mali pokračovať, odísť by mal ešte aspoň minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) a minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD). Myslí si to predseda Mostu-Híd Béla Bugár. Reagoval tak na odchod Dušana Čaploviča z postu ministra školstva a Tomáša Malatinského, ktorý sa vzdal funkcie šéfa rezortu hospodárstva.

Strana SaS považuje prebiehajúce personálne zmeny len za vnútrostranícke preskupovanie síl s cieľom vyvolať vo verejnosti ilúziu o životaschopnosti Smeru a jej prezidentskými voľbami zdrveného predsedu.

Predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi pripomínajú výmeny vo vláde prax Ústredného výboru KSČ. "Výmeny prebiehajú ako z čias socializmu, keď sa personálne rozhodnutia robili v hlbokom zákulisí ÚV KSČ. Verejnosť môže teda len hádať, čo predsedovi vlády a Smeru Robertovi Ficovi prekážalo na Dušanovi Čaplovičovi a Tomášovi Malatinskom," uviedol.

Liberálom podľa neho prekážalo, že miesto školstva otvoreného tvorivosti a slúžiaceho potrebám praxe sa len naďalej udržoval prekonaný systém vzdelávania so zle platenými a frustrovanými učiteľmi. V prípade rezortu hospodárstva SaS prekáža nespravodlivá politika investičných stimulov.

Martin Fronc z KDH zhodnotil Čaplovičovo pôsobenie v rezorte školstva ako nevyužitú šancu. "Mohol napĺňať svoju predstavu o koncepcii školstva, keďže v jednofarebnej vláde nemusel robiť žiadne kompromisy s inými vládnymi stranami. Ale Dušan Čaplovič nevyužil šancu pre zlepšenie stavu slovenského školstva," uviedol Fronc.

Podpredseda KDH Miloš Moravčík doplnil, že na podnet Malatinského rozdala vláda za posledné dva roky viac ako 220 miliónov eur vyvoleným firmám. Obáva sa, že Pavol Pavlis, ktorý by mal byť nový minister hospodárstva, bude ešte horší ako Malatinský. "Nástupom Pavla Pavlisa za ministra hospodárstva sa situácia môže ešte zhoršiť," vyhlásil.

Upozornil, že ešte pred týždňom Pavlis ako štátny tajomník ministerstva hospodárstva obhajoval poskytnutie ďalšieho veľkého stimulu vo výške viac ako 10 miliónov eur. "Rozdávanie peňazí z daní Slovákov mu teda vôbec nesmrdí. Pokiaľ je však Malatinský známy ako zástupca podnikateľskej organizácie, tak Pavlis je skôr známy ako dlhoročný verný straník Smeru-SD. To sa môže negatívne odraziť aj na prideľovaní investičných stimulov, aj na jeho vzťahu k zamestnávateľom," doplnil Moravčík.

01 - Modified: 2006-07-20 09:29:59 - Feat.: 0 - Title: Izraelčania utekajú na juh
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:58