StoryEditor

Procházka si myslí, že voliči sú idioti, vyhlásil Matovič

23.07.2014, 13:26
Autor:
redred
Šéf strany OĽaNO zdôraznil, že nevie ako sa nahrávka dostala von. A žiada Procházku, aby sa priznal.

Toto nie je spor medzi Matovičom a Procházkom, ale je to spor o charaktere Slovenska. Vyhlásil dnes na tlačovej konferencii šéf strany OĽaNO Igor Matovič.

Reagoval tak na stredajšie zverejnenie nahrávky medzi ním a lídrom strany Sieť. „Do politiky som vstúpil s tým, aby sme zastavili systém, keď si niekto kupuje politikov a potom politici rozdávajú peniaze zo spoločného,“ vyhlásil Matovič.

Podľa jeho slov čaká už sedem týždňov nato, že Procházka bude chlap. „Naivne čakám, že konečne príde a povie ľuďom: Áno prepáčte klamal som, podvádzal som. Ale nedokázal to,“ dodal šéf strany OĽaNO.


Prečítajte si aj: Hlas na nahrávke je môj, priznal Procházka. Matovičove obvinenie aj tak odmieta

                             Matovič pre HN: Neviem, prečo Procházka prišiel práve za mnou


Procházka sa včera priznal k tomu, že hlas na nahrávke je jeho. „Je to môj hlas a hrdo sa k tomu hlásim. Je to pekne vyskladané, môže to budiť nejaký dojem, ale my sme sa bavili o zľave, koľko sa zaplatí pri objednaní a koľko pri dátume splatnosti. To je celé,“ povedal Procházka.


Šéf strany OĽaNO Igor Matovič. Snímka: TASR/Š. Puškáš

Matovič ďalej dodal, že toto bola jediná pravda, ktorú líder Siete povedal. „Ja som čakal, že sa prihlási aj k obsahu, nielen k hlasu. Teraz stačí jedno slovíčko „súhlasím" a nahrávku zverejním. Zrejme si Procházka myslí, že voliči sú idioti a nevidia to,“ doplnil Matovič.

Viackrát dodal, že nahrávku má pri sebe na USB klúči, ale že ju nezverejnil. „Za materiálom si stojím a k tomuto materiálu sa priznávam. Ja som ale tú nahrávku nezverejnil. Možno to boli hackeri,“ hovorí Matovič. Zdôraznil, že tuší o dvoch či troch ľuďoch, ktorý by mohli mať záujem na tom, aby sa nahrávka dostala von skôr. „Ale bolo by to smiešne, keby Rado Procházka chcel zverejniť sám seba.“

Na tlačovku Matoviča reagoval aj Procházka na sociálnej sieti. „Politický podnikateľ má dnes zase nejakú tlačovku, takže odkaz monitorujúcim spravodajským dôstojníkom: Ak by OĽANO aj tridsiatupiatu tlačovku za sebou venovalo mojej osobe a poslanec Matovič medzičasom prišiel na ôsmu verziu toho istého príbehu, tak napíšte, čo len chcete, mne je to úprimne jedno. Obyčajný cirkus bude v meste už naveky stanovať bez našej účasti, máme tu strašne veľa skutočnej roboty.“

Šéf strany OĽaNO obvinil pred siedmimi týždňami Procházku, že od neho chcel nakúpiť reklamu na svoju prezidentskú kampaň bez vystavenia dokladu. Podľa lídra Obyčajných ľudí by malo ísť o inzerciu v jeho novinách platenú v hotovosti. Matovič sa podľa vlastných slov na Procházku pripravil a rozhovor s ním si nahral.

Aby potvrdil, že nahrávka je pravá, abslovoval test na detektore lži a k tomu isté vyzval aj svojho politického soka. Radoslav Procházka najskôr súhlasil, no napokon s odôvodnením, že už nebude reagovať na žiadne podnety Igora Matoviča, detektor odmietol.

Z nahrávky vyplýva, že hlas podobný Procházkovmu nemá problém s tým, aký podiel inzercie by bol platený načierno. Problémom nie je ani to, že by inzerciu na kampaň platenú bez dane mohol niekto odhaliť.  "Pri takom objeme to proste nemáš ako odkontrolovať," hovorí.

 

01 - Modified: 2006-08-21 07:24:58 - Feat.: 0 - Title: Investori tlačia ceny bytov a pozemkov nahor
01 - Modified: 2023-09-25 12:37:29 - Feat.: - Title: Desivé slová kozmonautov z misie Apollo 1. V nahrávke bolo počuť výkriky agónie horiacich mužov 02 - Modified: 2023-03-28 09:22:02 - Feat.: - Title: Putin je prázdny Satan, ľudia okolo neho sú vymletá spodina. Unikol telefonát členov ruskej elity na adresu Kremľa 03 - Modified: 2022-10-07 09:51:40 - Feat.: - Title: Fico vypovedal ako svedok v prípade, v ktorom sú zo spáchania závažného zločinu podozriví elitní prokurátori 04 - Modified: 2022-06-20 15:42:50 - Feat.: - Title: Ani Pán Boh to neskontroluje! O čom hovorí Hamran na nahrávke, ktorú prezídium označilo za diskreditačnú? 05 - Modified: 2022-02-22 12:29:53 - Feat.: - Title: Tento kvíz ukáže, ktorý politik vo vás drieme. Môže to byť aj Záborská či Blaha
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:05