StoryEditor

Odveta za sankcie či Slováci na Googli. Toto sú top udalosti utorka

09.12.2014, 19:54
Autor:
redred

Rusko pripúšťa odvetu za sankcie.
Lavrov predstavil plán, čo hrozí Západu

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes uviedol, že Rusko sa nechystá diskutovať o kritériách na zrušenie sankcií, ktoré naň uvalili západné krajiny, ale "ak EÚ prejaví zdravý rozum, Rusko bude pripravené na konštruktívnu súčinnosť v tejto záležitosti".

Lavrov v rozhovore pre agentúru RIA Novosti citoval z nedávneho prejavu prezidenta Vladimira Putina, ktorý uviedol, že v situácii, keď sa vlády niektorých krajín snažia vybudovať okolo Ruska takmer železnú oponu, sa Moskva bude snažiť posilňovať spoluprácu, nadväzovať kontakty v podnikateľskej a humanitárnej sfére, ako aj v oblasti školstva, vedy a kultúry.

Šéf ruskej diplomacie v rozhovore pripustil, že na protiruské sankcie by mohla nasledovať reakcia Colnej únie združujúcej niektoré štáty bývalého ZSSR, ale zdôraznil, že zatiaľ sa o tom nerokovalo.


Smeru neuškodila kauza CT ani vlna protestov.
Ficova strana rastie (grafy)

Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom decembra, ich víťazom by sa so ziskom 38,3 percenta stala strana Smer-SD. Druhou najsilnejšou stranou v parlamente by s 11,9 percenta bola Sieť, tretiu priečku by s 8,4 percenta obsadilo hnutie OĽaNO. Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý vykonali od 1. do 7. decembra na vzorke 1 463 respondentov.

Smer si oproti predchádzajúcemu prieskumu agentúry Polis z polovice novembra polepšil o viac ako percento. Preferencie strany sa za posledné mesiace držia stabilnú úroveň. Nepohla nimi ani kauza predraženého nákupu CT prístroja, ktorá vyvolala vlnu protestov v Bratislave a Košiciach.

Podľa politického analytika Jána Baránka chýba voličom na ľavej strane politického spektra alternatíva. "Ľudia tiež zrejme akceptovali, optické zmeny, ktoré premiér Robert Fico urobil," vysvetľuje dôvody stabilných preferencií Baránek. Fico po medializácii kauzy CT odvolal ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú a neskôr odstúpil aj predseda parlamentu Pavol Paška.


Kríza sa vracia. Grécky trh padá najviac za tri dekády

Grécka burza zažíva najhorší burzový prepad za celé desaťročia. V utorok sa aténsky burzový index prepadol o 11 percent, čo je najstrmší prepad od roku 1989. Grékom zároveň zdražel dlh, výnosy na 10-ročných dlhopisoch vzrástli na úroveň 7,7 percenta. Trh reaguje na vyhlásenia gréckeho premiéra. Antonis Samaras včera oznámil, že sa pokúsi presadiť urýchlenie prezidentské voľby o dva mesiace (na 17. decembra), aby zabránil opozícii "poškodiť grécku ekonomiku".

Ak sa premiérovi nepodarí presadiť svojho kandidáta na post nového prezidenta, je ohrozená celá vládna koalícia a hrozia predčasné parlamentné voľby. V tých by podľa posledných prieskumov s 3% náskokom zvíťazila radikálna ľavica, strana Syriza, podľa oficiálneho názvu Koalície radikálnej ľavice.


Úrad potvrdil pokutu pre Cargo.
Zaplatí pokutu 10 miliónov

Rada Protimonopolného úradu (PMÚ) SR potvrdila pokutu v auguste 2013 uloženú akciovej spoločnosti Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo). Rozhodnutie úradu nadobudlo právoplatnosť 5. decembra 2014. Informovala o tom dnes Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ.

Pokutu vo výške 10,25 milióna eur podľa nej úrad uložil za to, že spoločnosť ZSSK Cargo obmedzila predaj a prenájom elektrických rušňov a tankovanie do motorových rušňov súkromným dopravcom, ktorí jej konkurovali, čím zneužila svoje dominantné postavenie v zmysle zákona o ochrane hospodárskej súťaže a Zmluvy o fungovaní EÚ. Protiprávneho konania sa spoločnosť dopustila v rokoch 2005 až 2010.


Čo je scientológia či ako schudnúť.
Toto najviac hľadajú Slováci na Googli

Ako každý rok, aj tento Google ukázal, čo bolo top udalosťami vo svete internetu a čo sme na Slovensku hľadali najviac. Vyhľadávač Googlu má na Slovensku absolútnu prevahu nad konkurenciou, a tak jeho výsledky sú prakticky obrazom toho, čo sa za posledný rok stalo.

V rebríčku skokanov oproti minulému roku prišlo u slovenských používateľov k výraznej zmene. Od záujmu o reality šou sa posunuli k športu a fandeniu,“ povedala Martina Joneková, PR manažérka Googlu pre Českú republiku a Slovensko.

Rebríčky sú obohatené o rôzne podkategórie, z ktorých vyplynulo, že z osobností Slováci najčastejšie hľadali Ivetu Bartošovú, chcú vedieť, čo je scientológia, alebo prečo muži klamú. Všetky rebríčky nájdete pod článkom. 

01 - Modified: 2007-01-18 21:04:22 - Feat.: 0 - Title: Nezamestnanosť na historickom minime
01 - Modified: 2024-01-23 23:00:00 - Feat.: - Title: Invalidné penzie či nové sumy úrazových dávok. Pozrite si prehľad najdôležitejších zmien v roku 2024 02 - Modified: 2024-01-09 07:00:00 - Feat.: - Title: Apple na nás v roku 2024 vybalí poriadnu nálož nových technológií. Pozri si náš veľký prehľad a priprav sa na novinky 03 - Modified: 2024-01-01 12:48:30 - Feat.: - Title: Svet komiksov: Marvel má problém, prichádzajú superhrdinské suchoty. Pozri si prehľad projektov, ktoré uvidíme v roku 2024 04 - Modified: 2023-11-23 14:36:54 - Feat.: - Title: PREHĽAD sviatkov a prázdnin v roku 2024. Pripravte sa na sklamanie, polovica vychádza na víkend. Vianoce však budú uprostred týždňa 05 - Modified: 2023-11-13 12:04:13 - Feat.: - Title: Rekordy sociálnych sietí: Kto je najsledovanejší na Facebooku a ktorý príspevok má najviac lajkov? Výsledky ťa prekvapia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:51