StoryEditor

Slovenský podnikateľ chce zabrániť, aby sa opakovali tragédie v rozpálených autách

24.07.2015, 16:43
Autor:
kokikoki

K nedávnej tragédii, pri ktorej zomrelo dieťa v aute na prehriatie organizmu v stredu 22. júla na Ulici Janka Kráľa v Nitre, sa vyjadruje veľa ľudí v diskusiách pod všetkými článkami na internete. Niektorí ho odsudzujú, že čo je to za otca, ktorí zabudne svoje dieťa a niektorí chápu, že sa takáto nešťastná tragédia môže stať každému pri zlej zhode náhod.

Táto smutná udalosť vyvolala v podnikateľovi Igorovi Strečkovi túžbu pomôcť ostatným rodičom, aby sa im nič podobné nestalo. Vo svojom blogu sa postavil na stranu otca. Píše o tom, že ak rodič nerobí niečo pravidelne alebo nie dlho, tak môže zabudnúť a nemusí to znamenať, že je to najhorší rodič na planéte a nikomu sa to nemôže stať.

"Mám dve malé dcéry. Predstavil som si svoju každodennú cestu do škôlky. Tak raz za mesiac sa mi stane, že zle odbočím – ako keby smerom ku mne do práce – myšlienky už v robote, prípadne už aj nejaký ten pracovný call, a proste šoféruje „autopilot“. Našťastie dcérka ráno v aute nezvykne spať a vždy ma hneď upozorní. Predstavujem si, čo by sa asi stalo, ak by si zdriemla zrovna v deň, keď som nesústredený a namiesto do škôlky zamierim do práce. Asi by som sa na prvej križovatke prebral… Ale každého rodiča určite dnes napadlo – čo keď nie…" napísal Igor Strečko, ako svoj pohľad otca na celú túto tragédia.

Vlani bol podobný prípad v Poľsku, v podstate každé leto sa objaví minimálne jeden takýto prípad buď u nás, alebo v niektorom susednom štáte.

Týmto vyzýva inovátorov so startuperským duchom – poďte do toho. Vymyslime technologické riešenie, ktoré zabráni úmrtiam zabudnutých detí v autách.

Ponúka na tento projekt seed investíciu a všemožnú pomoc (mentoring, online infraštruktúru, pracovné priestory, ekonomickú, technologickú a marketingovú pomoc). Toto ponúka každému tímu, alebo jednotlivcovi, ktorý príde so zmysluplným nápadom a hlavne finančne realizovateľným.

Jedným z jeho prvých nápadov, ako by to mohlo fungovať je detektor hmotnosti, dychu alebo iných príznakov života, ktorý by bol umiestnený v sedačke dieťaťa. Ten by mohol upozorňovať rodičov cez smartfón, že majú dieťa v aute a v akom je stave.

So startupovým akcelerátorom Rubixlab organizujú spolu k tejto téme hackathon (spoločný maratón vo vyvíjaní nového projektu) Hackathon: "aby už nikdy nezomrelo Vaše dieťa/zviera v aute".

Takže, ak chcete pomôcť dobrým nápadom a zapracovať na ňom tak neváhajte a prihláste sa a pomôžte dobrej veci. Ale aj keď práve nemáte konkrétny nápad, ale chcete pomôcť, tak sa tiež prihláste a priložte ruku k dielu.  

01 - Modified: 2007-08-01 21:15:48 - Feat.: 0 - Title: Akú máte výhovorku?
01 - Modified: 2024-03-07 13:26:17 - Feat.: - Title: V strednej a východnej Európe dostávajú ženské start-upy len percento investícií, drvivá väčšina ide mužom 02 - Modified: 2024-02-26 14:44:36 - Feat.: - Title: Bývala hviezda z Disney Chanel sa dala na vedeckú dráhu. Jej nový startup sa zaoberá presunom dát do vesmíru 03 - Modified: 2024-01-22 07:01:00 - Feat.: - Title: Better Stack je v zisku. Hlási 200 000 používateľov a investíciu 10 miliónov dolárov na ďalší rast 04 - Modified: 2024-01-17 09:49:42 - Feat.: - Title: Slovenský CloudTalk získal 26 miliónov eur. Chce byť lídrom v hlasovej komunikácii založenej na AI 05 - Modified: 2023-07-18 07:10:23 - Feat.: - Title: Máte skvelý nápad? Prečo z neho neskúsiť urobiť miliardový biznis? Radí expert na startupy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:05