StoryEditor

Video s Jánošovou exmanželkou zaplavilo internet. Ona sa od neho dištancuje

05.11.2015, 14:08

Exposlanec Smeru Vladimír Jánoš mal domov pravidelne nosiť veľké sumy peňazí v hotovosti z Hornonitrianskych baní, tvrdí jeho bývalá manželka. Jej výpoveď natočil obhajca Ivan Katrinec a zverejnil ho na Facebooku, kde ho veľmi rýchlo videli tisíce ľudí. 

„Boli chvíle keď som videla, že doniesol v hnedom sáčku, taký ako na pečivo, bankovky. Bolo to ešte v korunách. Veľké množstvo," povedala vo videu. „Povedal mi, aby som išla zobrať alobal a balil to do alobalu. Keď som sa ho opýtala, prečo do alobalu, že v prípade horenia bytu, aby tie peniaze nezhoreli,“ tvrdila na videu exmanželka Jánoša. 

Od videa sa dištancovala
Dnes poobede však Jánošová cez svojho právnika Ivana Pecníka vydala vyhlásenie, v ktorom sa dištancuje od rozhovoru zverejnenom na internete a žiada autora nahrávky Ivana Katrinca o okamžité stiahnutie videa.

„Vyzývam pána Katrinca, aby okamžite zabezpečil stiahnutie súkromnej videonahrávky z internetu. Nikdy som nedala súhlas na jej zverejnenie. Na tento rozhovor ma naviedol. Ako som sa neskôr dozvedela jeho cieľom bolo s touto nahrávkou obchodovať. Dištancujem sa od tejto iniciatívy, ako aj od obsahu nahrávky. V tomto zmysle som vypovedala aj na polícii,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Exposlanec Smeru Vladimír Jánoš sa v marci tohto roku vzdal poslaneckého mandátu po tom, ako boli zverejnené prepisy nahrávok poslanca s jeho 48-ročnou manželkou Ivetou. V prepise používa poslanec vulgarizmy a vyhrážky.

Výroky sú číry nezmysel, tvrdí firma z Prievidze

"Myslím, že spolupracoval s pánom Čičmancom (riaditeľ a spolumajiteľ Hornonitrianskych baní Prievidza), aj s pánom premiérom Ficom. Hovoril mi to tak. Stretávali sa v baniach a vždy sa niečo dohodlo a potom prišiel s takým balíkom peňazí. Robil to takto pravidelne,“ povedala ku kontaktom Jánoša. Exposlanec Smeru Jánoš reagoval pre HN na tieto obvinenia: „Nebudem komentovať nezmysly mojej bývalej manželky a jej priateľa, viacnásobného recidivistu Ivana Katrinca.“

Hornonitrianske bane Prievidza v stanovisku uviedli, že tieto výroky, ktoré odzneli na videozázname, sú číry nezmysel. "Tvrdenia o rozkrádaní peňazí z Hornonitrianskych baní Prievidza a o podplácaní poslanca sú lož. Vzhľadom na to, že ide o závažné obvinenie z korupčného správania, predseda predstavenstva zváži právne kroky na ochranu svojej osobnosti a je pripravený poskytnúť polícii plnú súčinnosť pri vyšetrovaní tohto nezmyselného tvrdenia," píše sa v stanovisku, ktoré pre HN poskytli Hornonitrianske bane Prievidza.

Šéf baní nepopiera stretnutia s Jánošom

Ďalej sa uvádza, že „pán predseda predstavenstva nepopiera, že „sa pri rôznych príležitostiach s poslancom stretol. Poslanec Jánoš navštevoval Hornonitrianske bane Prievidza, ako najväčšieho zamestnávateľa v regióne. Účelom návštev boli odborné témy, keďže ako poslanec sa angažoval najmä v oblasti sociálneho zabezpečenia baníkov," píše sa v stanovisku.

Zároveň Čičmanec označuje za "číry nezmysel a lož" tvrdenie, že by Jánošovi odovzdával peniaze z podpory vlády pre bane, ktoré mali cez Jánoša smerovať do strany Smer. 

Video s exmanželkou Vladimíra Jánoša Ivetou sme z článku odstránili po tom, čo sa od neho vo vyhlásení dištancovala. 

01 - Modified: 2007-11-01 15:10:56 - Feat.: 0 - Title: Za tri dni utieklo z Mogadiša takmer 90 tisíc ľudí
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:36