StoryEditor

Do súboja o všetko pôjdeme so Staňom v bráne

13.05.2013, 15:19
Autor:
tasrtasr
Tréner Vladimír Vůjtek urobí pre kľučový duel na šampionáte niekoľko zmien.

Slovenskí hokejisti nastúpia na posledný zápas skupinovej fázy na 77. MS v bránke opäť s Rastislavom Staňom. Chrbát mu bude kryť po prvý raz Július Hudáček, ktorý bol doteraz v pozícii trojky.

Tréner Vladimír Vůjtek spravil aj ďalšiu zmenu v zostave. V treťom útoku sa popri Miroslavovi Šatanovi a Petrovi Ölveckom predstaví Martin Bartek. Libor Hudáček bude pripravený ako trinásty útočník. "Nastúpi všetkých sedem obrancov, ktorých máme, keďže po treste sa vrátil Branislav Mezei," prezradil ďalej. Do zápasu definitívne nezasiahne ôsmy bek Marek Ďaloga, ktorého vyradilo z hry zranenie ramena.



Slovákov čaká v utorok o 11.15 SELČ duel o všetko, v ktorom môžu získať postup do štvrťfinále, no stále im hrozí i vypadnutie z elitnej kategórie šampionátu. Slováci majú po troch prehrách v rade na konte stále len sedem bodov a postup už nemajú vo svojich rukách. Ani prípadné víťazstvo za tri body proti Američanom nemusí znamenať účasť vo vyraďovacej fáze. "Sme radi, že chalani chcú podať dobrý výkon aj v poslednom zápase. Neviem, ako sa vyvinú ostatné stretnutia a nebudeme to vedieť ani po našom, takže do toho musíme dať naozaj všetko, aby sme potom neľutovali, že sme ten duel iba nejako odchodili a nepobili sme sa o tri body," pokračoval Vůjtek.

Proti Američanom chcú slovenskí reprezentanti odštartovať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do rýchlych protiútokov. "Hrajú také postupné útoky, často nahadzujú puky do tretiny. Myslím si, že pri húževnatej hre a dobrom korčuľovaní by sme mohli mať šancu na úspech," dodal hlavný tréner.

Slovensko: Staňa (J. Hudáček) - Sekera, Mezei, Sersen, Mihálik, Jurčina, Vydarený, Švarný - Radivojevič, Surový, Kopecký - Miklík, Kukumberg, Záborský - Šatan, Ölvecký, Bartek - Haščák, Bližňák, Daňo - L. Hudáček

USA: Gibson (Bishop) - Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, C. Butler, McBain - Moss, Šťastný, Smith - B. Butler, LeBlanc, Stapleton - Gionta, Thompson, Carter - Palushaj, Bjugstad, Kristo - Galchenyuk, Oshie

01 - Modified: 2004-11-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O druhom pilieri pri večeri
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:55