Ako súčasť historického centra patrí medzi najlukratívnejšie miesta.Flickr
StoryEditor

Mikurčíkovi by sa mal vrátiť podiel v Carltone. Mišíková považuje rozhodnutie za prelomové

15.07.2021, 09:36
Autor:
TASRTASR
Prípad sa vracia na okresný súd.

Podnikateľovi Erikovi Mikurčíkovi by sa mal po rozhodnutí Najvyššieho súdu vrátiť podiel v Carlton Property, ktorá vlastní bratislavský hotel Carlton. Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informoval spolu so svojou právnou zástupkyňou Evou Mišíkovou.

Prípad sa vracia na okresný súd. Rozhodnutie označili za prelomové. Malo by mať dosah na Mikurčíkove prebiehajúce trestné konania týkajúce sa kauzy.

Mišíková označila rozhodnutie súdu za prvé zákonné a dôvodné v tejto veci. Stotožnil sa podľa nej s argumentáciou Mikurčíka, pokiaľ ide o dôvodnosť dovolania. Skonštatoval tiež, že bolo porušené jeho právo na spravodlivý proces. Rozhodnutia krajského i okresného súdu zrušil.

„Toto rozhodnutie by svojím významom malo mať výrazný dopad na prebiehajúce trestné konanie, pretože niektoré obchodno-právne otázky, ku ktorým Najvyšší súd vyjadril svoj názor, sú dôležité pre posúdenie a správnu kvalifikáciu tzv. predbežných otázok v trestnom konaní a niektorých skutkových okolností údajne spáchaných trestných činov, ktoré sú kladené za vinu môjmu klientovi a Zuzane Kalmanovej,“ vysvetlila Mišíková.

Mišíková i Mikurčík sa zhodli, že sa postupne potvrdzujú podozrenia z manipulácie súdnych konaní. Podnikateľ hovorí o stretnutí s justičnou mafiou. Podotkol, že s manželkou sú jedinou obžalobou bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý v súčasnosti čelí obžalobe z viacerých trestných činov.

Dôkazy o manipulácii v prospech protistrany, spoločníkov Rudolfa Hrubého a Maroša Grunda, vidí Mikurčík aj v komunikácii z Threemy obžalovaného i odsúdeného podnikateľa Mariana Kočnera. „Identifikovali sme 600 správ o téme Carlton, o mojej osobe, o nás, o mojej nevlastnej dcére,“ upozornil.

Mikurčík vysvetlil, že po rozhodnutí Najvyššieho súdu by sa mu mal vrátiť neoprávnene odobraný podiel z roku 2017 a mal by sa stať opäť konateľom.

Verí, že okresný súd bude konať promptne. Vysvetlil však, že medzičasom protistrana dvojnásobne zvýšila základné imanie a uskutočnila ďalšie úkony, pre ktoré podával aj trestné oznámenia.

01 - Modified: 2023-07-17 09:55:06 - Feat.: - Title: Podali obžalobu na prokurátora Bystríka Paloviča staršieho. Má ísť o úplatok 100-tisíc eur 02 - Modified: 2023-06-14 10:05:38 - Feat.: - Title: Začal sa proces v kauze hotela Carlton, obžalovaní vinu odmietajú 03 - Modified: 2022-09-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Oligarcha Výboh či aktéri kauzy okolo hotela Carlton sa do lavice obžalovaných tak rýchlo neposadia 04 - Modified: 2022-05-19 07:30:45 - Feat.: - Title: Mal si vypýtať úplatok 100-tisíc eur. Na paragraf 363 sa spoliehal aj Kočnerov Bisťo 05 - Modified: 2021-07-15 15:15:50 - Feat.: - Title: Súboj o legendárny hotel: Angažovať sa mali Kočner či Kováčik, eso dnes drží ich protihráč
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:10