StoryEditor

„Hanba Paškovi a Dosť bolo Fica.“ Košičania vyzvali na koniec vlády

28.11.2014, 16:19
Autor:
mnmn
Po štvrtom proteste pôjdu Alojz Hlina a spol. opäť za premiérom, aby splnil ich šesť požiadaviek.

Dav ľudí sa pomaly zbiehal. A na hlavnej ulici ulici v Košiciach sa tesne po 17.00 hod. začal ďalší protest proti vláde Roberta Fica. Stovky ľudí si najprv vypočuli hlavného organizátora protestu, ktorý im dal jasný odkaz: „Nestačí, že odstúpil Pavol Paška.  Musíme systém nastaviť tak, aby žiadny ďalší Paška už nikdy nevznikol,“ odkázal Hlina.


Prečítajte si aj: Dav skandoval "Fico do basy" a spieval hymnu. V Bratislave protestovali tisíce ľudí
Odstúpiť, odstúpiť, skandovali Bratislavčania. Pašku vyzvali na koniec


Ten organizuje protest spolu so šéfom SaS Richardom Sulíkom, predsedom hnutia NOVA Danielom Lipšicom a šéfom OĽaNO Igorom Matovičom. Prvé vášne v Košiciach vyvolal prejav Richarda Sulíka. Ten ľuďom vysvetlil ako funguje systém rozkrádania v slovenskom zdravotníctve. Ľudia nato reagovali podobne ako v Bratislave pred tromi dňami: „Fico do basy, Fico do basy,“ znelo Košicami. Ľudia zatiaľ na Hlavnej ulici v Košiciach stále pribúdajú. Už ich je tam vyše päťsto.

Nielen v Bratislave, ale aj v Košiaciach sa dejú nadprirodzené javy, rozkrádajú sa školy a strácajú sa peniaze daňových poplatníkov,“ vyhlásil na pódiu mestský poslanec Oto Žarnay, ktorý keď na podvody upozornil, tak dostal výpoveď. „Pri rozkrádaní nejde iba o pravicu a ľavicu ale ide o ľudí, ktorí sedia vo svojich kreslách a systematicky rozkrádajú štát,“ dodal Žarnay. Igor Matovič najprv poďakoval ľuďom v Košiciach, že práve tu sa začal boj proti Paškovi, ktorý napokon odstúpil ako šéf parlamentu.

„Paška do basy, Hanba Paškovi, Dosť bolo Fica,“ kričali Košičania. V dave sa objavili aj dva veľké transparenty: „Pôjdeš do basy.“ a „Straky, vráťte, čo ste nakradli.“ Ľudí na Námestí prstále pribúda a zapaľujú sviečky ako znak boja proti korupcii.

V Košiciach ocenili aj prezidenta Andreja Kisku. Po tom ako mu Daniel Lipšic verejne poďakoval, za to, že v stredu podporil v parlamente protesty a že rozumie ľuďom, ktorí vyšli do ulíc. Dav sa mu zato odmenil mohutným pokrikom. „Nech žije Kiska, nech žije Kiska.“ Ľubomír Galko z SaS zopakoval, že 83 poslancov v Národnej rade nemá strach z opozície, ale z ľudí na uliciach. „Vy ste to jediné, z čoho má zlodejská chamrať strach,“ tvrdil Galko.

Na záver protestov vystúpil Alojz Hlina a zopakoval šesť požiadaviek, ktoré majú na Roberta Fica. Hlina potom tesne po proteste pre náš portál HNonline.sk povedal, že idú stupňovať tlak, aby premiér splnil ich požiadavky a že v blízkej dobe pôjdu opäť za ním.

01 - Modified: 2007-01-10 08:05:02 - Feat.: 0 - Title: Situácia sa nemení, ropa netečie
01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 04:19