StoryEditor

Anketa HN: Prečo pôjdem voliť v župných voľbách?

07.11.2013, 23:00

Ľudovít Černák, zakladateľ spoločnosti Sitno Holding

Považujem za dôležité, aby sa voliči zúčastňovali na voľbách. Ľahko sa na všetko frfle. Nevyužiť svoje právo je však prvý krok k apatii. Keď chcem niečo urobiť, musím to urobiť svojím hlasom. V rámci decentralizácie preberajú župy čoraz viac kompetencií – otázku ciest, zdravotníctva, školstva. To sú všetko veci, ktoré môže župan a zastupiteľstvo ovplyvniť.

Eduard Maták, partner skupiny Penta

Je to základná občianska povinnosť každého z nás vybrať si zástupcov, ktorí budú rozhodovať o tom, kam sa táto krajina uberie a župy sú veľmi dôležitou časťou štátnej správy, preto pôjdem voliť. Spravujú veľkú časť školstva, zdravotníctva, cestnej infraštruktúry a všetko toto je v dosť zlom stave. Myslím si, že je tam viac než dostatok priestoru na zlepšenie.

Viliam Matušek, marketingový riaditeľ Baliarní obchodu Poprad

Idem voliť preto, lebo chcem ovplyvniť výber. Záleží mi na tom, kto bude zvolený, pretože títo ľudia budú zodpovední za prostredie, v ktorom žijem.

Vladimír Levársky, generálny riaditeľ spoločnosti OMS

Na voľbách sa zúčastním tak, ako som sa zúčastnil na všetkých voľbách doteraz a nenechal si tak odoprieť právo vyjadriť svoj postoj voči konkrétnym kandidátom. Robím to preto, aby som počas nastupujúceho volebného obdobia nemusel riešiť to, že keď som mohol a mal situáciu ovplyvniť, som to neurobil a márne a zbytočne riešim niečo, čo budem vedieť ovplyvniť zase až hlasom v ďalších voľbách. Mám svoje postoje a mám na základe toho jasno, koho a prečo budem voliť, a to aj urobím.

Anton Bezák, generálny riaditeľ spoločnosti Ingsteel

Mrzí ma, ako to teraz na župách vyzerá najmä v okolí Bratislavy. Idem vybrať niekoho, aj keď si myslím, že možno neprejde. V tejto republike je veľký neporiadok. Treba si len prečítať, ako bežia zákazky. Je to jedno veľké klamstvo.

Martin Hošták, tajomník Republikovej únie zamestnávateľov

Pretože naši volení zástupcovia, či už máme na mysli župné zastupiteľstvo, alebo samotného predsedu kraja, rozhodujú o mnohých dôležitých oblastiach života občanov v danom regióne. Okrem iného je to školstvo, zdravotníctvo a časť dopravnej infraštruktúry. Už len toto je jedným z významných dôvodov, prečo ísť voliť. Rozhodujú aj o použití nemalých prostriedkoch nás, daňových poplatníkov, či už občanov alebo firiem.

Tomáš Šebo, konateľ ateliéru Architekti Šebo Lichý, s. r. o.

Vnímať, akým smerom sa vyvíja infraštruktúra a stavebníctvo v mojom kraji, je súčasťou mojej práce. Preto považujem za nutné, aby župné voľby vyhral kandidát, ktorý rozumie problematike developerskej výstavby a bude venovať pozornosť územnému plánu. Takého kandidáta budem voliť. Ide totiž o to, ako naše mestá a kraj zanecháme budúcim generáciám.

Danka Barteková, športová strelkyňa

Keď môžem ovplyvniť niečo na tomto našom malom Slovensku, tak by som bola hlúpa, keby som to nevyužila. V každej župe, v každom lokálnom meradle, sú problémy, ktoré sa dajú riešiť podľa mojich predstáv, a preto si chcem vybrať kandidáta, s ktorým tie predstavy zdieľam.

Klaudia Virgovičová,finalistka súťaže Študentská podnikateľská cena 2013

Na voľby sa určite chystám, myslím si, že pre mladého aj staršieho človeka je to možnosť podporiť niekoho, kto mi názorovo vyhovuje.

Ján Kuric (hudobník)

Aby sme sa stále nevyhovárali. Pri hociktorých voľbách treba ísť voliť, pretože je to jediné, čo môžeme urobiť priamo pre svoje okolie a pre svoju republiku. Potom nám to dáva možnosť nadávať na seba, koho sme to volili.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:47