StoryEditor

Ja ani neviem, čo to čierne peniaze sú, vyhlásil Procházka

09.09.2014, 14:57
Autor:
tasr, stltasr, stl

Predseda Siete Radoslav Procházka tvrdí, že názov jeho strany nie je pre verejnosť cudzí. „Sieť má niekoľko významov. Jedným z nich je naša ambícia spájať Slovensko a regióny Slovenska. Okrem toho 'sieť' často pôsobí ako akási pomoc, podpora, záchrana zdola ľuďom, ktorí sa ocitnú v núdzi,“ poznamenal Procházka v diskusnej relácii na portáli Teraz.sk.

Ohradil sa tak proti názoru, že hoci v angličtine názov Sieť asociuje slovo Network, teda spájanie, v slovenčine skôr nástroj rybára. „Dovoľte, aby som oponoval názoru, že 'sieť' tu ľudia nevedia pochopiť inak ako rybárske náčinie. Toto je mladá, dynamická krajina, kde žijú veľmi talentovaní, šikovní ľudia už aj s jazykovou výbavou, už aj so skúsenosťou zo zahraničia. Mladí ľudia, ktorí majú dnes 18 až 25 rokov, kto bude ich záujmy zastupovať? Partička starších pánov, ktorá sedí v parlamente 20 rokov a netuší, čo sa deje mimo múry parlamentu?“ opýtal sa Procházka.

V diskusii predstavil užšie predsedníctvo Siete - prvého podpredsedu Andreja Hrnčiara, úlohy ostatných podpredsedov, ale aj ambície Siete v nadchádzajúcich komunálnych voľbách a jej parlamentné iniciatívy.

Radoslav Procházka víta aktívny postup prokuratúry v kauze nahrávky jeho rozhovoru s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. Tvrdí, že v tomto prípade nie je žiadny dôvod ani len hovoriť o podozrení, napriek tomu však bola intenzívne medializovaná. „Veď mňa sa niektoré médiá ani nič iné nepýtali, len koľko mám billboardov a prečo mám na nich červený nos,“ konštatoval.

„Nikto nikdy v priebehu volebných kampaní na Slovensku nepovedal o sebe a svojich zdrojoch toľko, čo ja. Dal som menoslov darcov s konkrétnymi sumami. Do desiatich minút sa im vedeli niektoré médiá telefonicky ozvať. Dal som si spraviť overenie od nezávislého audítora, ktorý podlieha Úradu pre dohľad nad výkonom auditu,“ zdôraznil Procházka. „Ja ani neviem, čo znamená slovné spojenie 'čierne peniaze', mňa sa to absolútne netýka. Neexistuje vôbec dôvod hovoriť o tom ako o reálnom podozrení,“ dodal.

Pripomenul, že spolu s prvým podpredsedom Siete Andrejom Hrnčiarom vrátili poslanecké mandáty a nechali na ľuďoch, aby rozhodli o ich politickej budúcnosti. „Som dnes bežný, radový občan Slovenskej republiky. Bol som vypovedať na Generálnej prokuratúre a konzistentne hovorím jednu vec: Mám dôveru v to, že to orgány činné v trestnom konaní vyšetria, padni komu padni,“ uzavrel Procházka.

Prezidentská kampaň mu však nepriniesla len problémy spojené s nahrávkou, ale aj výraznú voličskú podporu. Podľa Procházku aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol pre projekt Siete. Jeho výsledkom má byť jednoduchý a efektívny štát a politika chápaná ako zastupovanie záujmov občanov. „Vládna strana, ktorá dnes dominuje parlamentnej a exekutívnej politike, potrebuje jedného pevného a súdržného súpera,“ vyhlásil s tým, že chcú dať šancu ľuďom, ktorých Smer-SD nezastupuje a „nikdy pre nich nič neurobil“.

01 - Modified: 2006-10-11 11:03:00 - Feat.: 0 - Title: Blair bude hovoriť s Gyurcsányom o obchode a investíciach
01 - Modified: 2022-08-31 15:00:00 - Feat.: - Title: Google, AOL či Yahoo. Pozri sa, ktorí giganti vládli internetu v minulosti a kto im kraľuje teraz 02 - Modified: 2021-02-23 08:30:13 - Feat.: - Title: Nielen stále nižšie emisie. Odborníci volajú po výraznom rozšírení nabíjacej infraštruktúry 03 - Modified: 2020-12-22 08:22:31 - Feat.: - Title: Výfuk majú v elektrárni a často horia. Toto sú najväčšie mýty o elektromobiloch 04 - Modified: 2019-04-11 11:37:00 - Feat.: - Title: Hrnčiar 05 - Modified: 2018-09-16 14:26:00 - Feat.: - Title: Kiska používa funkciu pre svoju politickú budúcnosť, tvrdí Bugárov poslanec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:30