StoryEditor

Známeho lekára Petra Liptáka zbavili obvinenia

23.06.2015, 14:58
Autor:
TASRTASR

Známy všeobecný praktický bratislavský lekár Peter Lipták, ktorý sa zviditeľnil svojimi mediálnymi vyjadreniami o prijímaní darov a finančnej hotovosti od pacientov, obvinený nebol a vo veci bolo pred pár dňami prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zastavené trestné stíhanie.

V trestnej veci týkajúcej sa prijímania finančnej hotovosti alebo iných, dosiaľ bližšie nešpecifikovaných hnuteľných vecí všeobecným lekárom v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti nebola stíhaná žiadna osoba.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa stotožnil s rozhodnutím vyšetrovateľa, ktorý trestné stíhanie vedené vo veci týkajúce sa podozrenia zo spáchania zločinu prijímania úplatku a prečinu podplácania zastavil 9. júna, lebo je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý je vedené trestné konanie. Uznesenie nadobudlo právoplatnosť 16. júna," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa ÚŠP.

"Som potešený, že došlo k činu zastavenia trestného stíhania a že orgány činné v trestnom konaní skonštatovali, že čin sa nestal. Zároveň som potešený, že som nebol obvinený, keďže v tejto kauze som figuroval ako svedok. Som rád, že pozícia svedka, pri ktorej som bol vypočúvaný, robili mi prehliadky a vypočúvali mojich pacientov, sa takto skončila. V podstate to dokázalo, že prijímanie darov je jedna z možností fungovania ambulancií lekárov na Slovensku. Ani lekári sa nemusia báť teda prijímať dary a ani pacienti ich dávať," uviedol dnes pre TASR Lipták.

Orgány činné v trestnom konaní preverovali vyjadrenie všeobecného lekára Petra Liptáka v médiách k možnému prijímaniu úplatkov v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

Žiadny z jeho pacientov neoznámil orgánom činným v trestnom konaní možnú korupčnú trestnú činnosť v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a rovnako orgánmi činnými v trestnom konaní nebola zistená žiadna osoba, ktorá mala poskytnúť úplatok.

Po preskúmaní vykonaných procesných úkonov a zabezpečených listinných materiálov dospel vyšetrovateľ k záveru, že z nich nevyplývajú žiadne konkrétne skutočnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že by došlo k naplneniu skutkových podstát trestných činov, pre ktoré sa vedie trestné konanie. Iné skutočnosti, ktoré by mohli viesť k záveru, že bol spáchaný trestný čin a že ho spáchala konkrétna osoba, zistené neboli.

01 - Modified: 2007-07-02 19:50:52 - Feat.: 0 - Title: Zelená pre generálny pardon
01 - Modified: 2024-04-14 09:00:00 - Feat.: - Title: Jeden z najväčších bankových podvodov ju bude stáť život. Za zmiznutie dvanástich miliárd eur dostala Vietnamka trest smrti 02 - Modified: 2024-03-28 15:02:32 - Feat.: - Title: Štátne zákazky budú podľa PS lahšie skorumpovateľné. Verejné obstarávanie nebude vždy povinné 03 - Modified: 2024-03-27 11:20:52 - Feat.: - Title: USA chcú skonfiškovať luxusné byty mongolského expremiéra získané vďaka korupcii 04 - Modified: 2024-03-18 22:00:53 - Feat.: - Title: USA neudelia víza kandidátovi na prezidenta Severného Macedónska pre korupciu 05 - Modified: 2024-03-15 15:54:56 - Feat.: - Title: Korupcia je závažný problém pre väčšinu Slovákov. Mnohí od tejto vlády zlepšenie nečakajú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 04:16