StoryEditor

Komentátor Sme vyprovokoval šéfa Penty. Ten vysvetľuje, prečo nie je šimpanz

10.01.2015, 16:28
Šéf Penty Jaroslav Haščák nemá podľa vlastných slov predkov z radov boľševikov a necíti sa byť cudzopasníkom na štáte.

Chumaji s moskovskými školami či šimpanzy s boľševickými predkami. Takýmito slovami označil vrcholných predstaviteľov spoločnosti Penta komentátor denníka Sme Peter Schutz vo svojom článku.

Reakcia finančnej skupiny prišla takmer okamžite. A jej šéf Jaroslav Haščák (na snímke) sa postaral o slovenský mediálny paradox. Na portáli svojej korporácie totiž reagoval na článok z denníka, ktorého je spoluvlastníkom. Penta koncom minulého roka získala 45 percentný podiel vo vydavateľstve Petit Press, ktoré vydáva aj Sme.

"Neviem sa dočkať, kedy mi Haščák zavolá"

Schutz v komentári vysvetľoval, prečo neodišiel zo Sme tak, ako celé vedenie a takmer všetci kľúčoví ľudia denníka po ohlásenom nákupe Penty.

"Neviem sa dočkať, až sa mi Haščák ozve, aby som napísal resp. nenapísal to či ono. Taký masaker ani v Paríži nevideli. To, čomu som dodnes neporozumel, je, že prečo by som mal ja utekať z priestoru, ktorý milujem, pred akýmisi chumajmi s moskovskými školami, ktorí sa živia cudzopasením na štáte v regulovaných odvetviach, kde by dokázal zbohatnúť každý šimpanz, keby mal na štartovnej čiare prominentných boľševikov medzi svojimi predkami," napísal Schutz.

Penta platí štátu desiatky miliónov, reaguje Haščák

Haščák Schutzovi odpovedá, že sa necíti byť šimpanzom a dodáva, že medzi jeho predkami ani príbuznými nemal žiadnych prominentných boľševikov. "Moji rodičia boli učitelia, nepatrili k nomenklatúrnym kádrom komunistickej strany a neboli agentami Štb."

Podľa Haščáka sú na tom podobne aj jeho spoločníci z Penty. "Otec Mareka Dospivu bol pred rokom 1989 opravár tzv. „bielej techniky“ (práčky, chladničky) a otec Jozefa Oravkina pracoval na železnici a ako lesný robotník," dopĺňa v reakcii šéf Penty.

Haščákovi sa nepozdávalo ani označenie jeho spoločnosti ako cudzopasníka na štáte. Penta podľa jeho slov zamestnáva na Slovensku desaťtisíc ľudí a platí dane a odvody v desiatkach miliónov eur ročne.

Svoj text zakončil Haščák osobným odkazom Schutzovi: "Ak sa z Vašej strany jedná o nenaplnenú túžbu, kľudne mi zavolajte vy. Ja sa Vám volať nechystám, no asi budem mať potrebu otvorene vyjadriť svoj názor vtedy, keď budem mať pocit, že ste napísali evidentnú hlúposť."

01 - Modified: 2007-02-12 10:50:00 - Feat.: 0 - Title: Filipíny privítali misiu OSN pri objasňovaní politických vrážd
01 - Modified: 2024-04-03 10:00:00 - Feat.: - Title: Haščákova rodina ovládla rebríček najbohatších Slovákov. Forbes zverejnil zoznam najmajetnejších ľudí sveta 02 - Modified: 2024-02-28 13:46:07 - Feat.: - Title: Haščák vypovedal ako poškodený pre raziu v sídle Penty: V tomto prípade sa už neuspokojím s ospravedlnením 03 - Modified: 2024-02-12 16:05:44 - Feat.: - Title: Ústavný súd prijal sťažnosť Jaroslava Haščáka na postup SIS v kauze Gorila 04 - Modified: 2023-09-26 06:47:46 - Feat.: - Title: Haščák odmieta, že by obsah jeho mobilu mohol byť podkladom pre trestné stíhania 05 - Modified: 2023-06-05 16:06:39 - Feat.: - Title: ESĽP prijal Haščákove sťažnosti pre zásah v sídle Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:43