StoryEditor

Denník trestanca: Domáce väzenie má jednoznačne isté výhody

17.08.2015, 22:10
Môj „trest“ mi už onedlho vyprší. Zajtra príde vyslobodenie.

Pracovný týždeň má pre človeka s ortieľom domáceho väzenia jednoznačné výhody. Prvá výhoda –  deň utečie ako voda a druhá  – môže na rozdiel od víkendu využiť time-out.

Nedal som si ho ujsť. Avšak hoci som najprv nadával na tropické počasie, dnes som svoj výbeh podstatne skrátil kvôli vytrvalému dažďu. Ale radšej príliš nefrflem, stále je to lepšie, ako ťahajúce sa hodiny víkendu. Aj keď tie boli tiež na niečo dobré.

Už keď mi nasadzovali na nohu môjho plastového dočasného spoločníka, pýtal som sa na dosah domácej stanice. Nie náhodou. Pod bytom mám pivnicu a v nej archív, ktorý občas používam pri svojej práci. Na moju otázku mi technik odpovedal: „Neviem, ako hrubé máte múry, či vám to zariadenie na kontrolu prítomnosti nevyhodnotí ako bezpečnostný incident.“

Suterén som si odskúšal hneď na druhý deň. Bingo, v archíve som našiel nielen materiál, ktorý som potreboval,  ale objavil som aj niečo iné. Ale o tom neskôr. Po návrate do bytu som brnkol na dispečing, či ma domáca stanica nestratila spod kontroly.  Nie, môj Veľký brat má moju maličkosť pod dozorom. V tomto (výnimočnom) prípade som sa potešil.

Teraz k tomu objavu,  skôr k opätovnému poznaniu, že v pivnici mám taký neporiadok, že domáce väzenie by mi mohli predĺžiť aj o mesiac: Časť víkendu som teda strávil upratovaním pivnice.

Môj „trest“ mi už onedlho vyprší. Zajtra príde vyslobodenie. Bola to hra. Vedela to aj druhá strana. Tá hra však nebola až tak príliš humorná.  Určite by som sa nad ňou neuchechtával, keby sa premenila na realitu. Preto, milý môj denníček, zatváram tvoje webové stránky a pevne verím, že ich už nikdy nebudem musieť otvoriť.

Finále domáceho trestu nášho redaktora sa budete môcť dozvedieť vo štvrtkovom vydaní Hospodárskych novín 20. augusta. V rozsiahlom materiáli prinesieme nielen jeho skúsenosti, ale tiež rozhovor s gestorkou celého projektu, dočítate sa aj o možnostiach alternatívnych trestov, ktoré budú platiť od budúceho roka, či obsadenosti slovenských väzníc.


Čítajte aj:

Deň prvý: Z nášho redaktora sa stal trestanec

Deň druhý: Krutá pravda väzenského náramku

Deň tretí: Víkend v koži trestanca

Deň štvrtý: Ako sa mi únik z domáceho väzenia nepodaril

Deň piaty: Ušiel som z domáceho väzenia. Kvôli búrke


01 - Modified: 2007-08-23 21:51:56 - Feat.: 0 - Title: Pavol Tomori
01 - Modified: 2023-07-07 08:00:00 - Feat.: - Title: Andrew Tate na súde nepochodil. Pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi a založenia zločineckej skupiny zostáva v domácom väzení 02 - Modified: 2023-03-28 22:00:00 - Feat.: - Title: Meniť šaty aj autá, žiadny mobil. Žena opísala, ako s náramkom prezlečená za bezdomovkyňu utiekla z Ruska 03 - Modified: 2021-12-26 22:34:49 - Feat.: - Title: Tieto náramky vraj chránia pred 5G. Sú však rádioaktívne, varujú Holanďania 04 - Modified: 2018-10-07 11:23:03 - Feat.: - Title: Ministerstvo spravodlivosti chce častejšie využívať trest domáceho väzenia 05 - Modified: 2018-07-26 09:16:41 - Feat.: - Title: Harry sa ovešala najlacnejšími fitness náramkami, aby ich otestovala. Pozrite si, ako to dopadlo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 11:54